Kuzu İncik Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 adet kuzu incik
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- İncikleri bol suda yıkayalım, 4-5 dakika su dolu tencerede bekletelim.
- İnciklerin üzerini kapatacak kadar su koyalım, tuz, karabiber atalım.
- Kısık ateşte düzgünce pişirelim.
- Etler kemiklerinden ayrılmaya başlayınca incik pişmiş demektir.
- İncikleri tencereden alalım.
- Bir bardak et suyuyla yoğurdu karıştıralım.
- İncikleri fırına sağlam bir kaba koyalım.
- Üzerine yoğurtlu sosu dökelim.
- 200 derecedeki fırında, üzerleri nar üzere kızarana kadar pişirip, servise hazırlayalım
- İncikler fırında pişerken kurumamaları için arasıra üzerlerine kepçeyle et suyundan gezdirelim. Afiyet olsun????