Kuzu Kavurma Lamb Korma

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Kuzu Kavurma Lamb Korma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak ve biraz zencefil rendesi
  • 500 gram kuzu eti (kemiklide olabilir)
  • 1 yemek kaşık kırmızı biber
  • 1 yemek kaşık zerdeçal
  • 4 adet kakule
  • 5 adet karabiber tohumu yahut karabiber
  • 3 adet karanfil
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon yahut 2 kimyon tohumu
  • 2 yemek kaşık tereyağı yahut ghee
  • 4 yemek kaşık yoğurt yahut 200 ml krema
  • Biraz sıvı yağ
  • Maydanoz yahut kişniş
  • 1-2 su bardak su
Kuzu Kavurma Lamb Korma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel soğan, sarımsak ve zencefil biraz sıvı yağ ve tereyağı ile tencerede kavrulur.
  2. daha sonra eti içine atıp biraz daha kavrulur.
  3. Yoğurt ve baharatları eklenir.
  4. 1-2 bardak su eklenir.
  5. Tencereyi kapatıp düşük ateşte bir saat et yumuşacık olana dek ve soğanlar sos haline gelip yağ üzerine çıkana dek pişirilir.
  6. Düdüklü kullanılırsa daha kısa müddette pişecektir.
  7. En son üzerine maydanoz serpip servis edilir. Basmati pilavı yahut hint ekmeyi (naan) ile yenir. Afiyet olsun.
Kuzu Kavurma Lamb Korma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst