Kuzu Sac Kavurma Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kilo kuzu kuşbaşı
- 15-20 adet arpacık soğan
- 10-15 diş sarımsak
- 15-20 çeri domates
- 2 adet kırmızı salçalık biber
- 3-4 adet yeşil biber
- Tuz
- 200 ml (1 su bardağı) zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı dağ kekiği (yoksa olağan kekik)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 6 diş sarımsak
- 6 adet arpacık soğan
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şayet mümkünse 1 gün öncesinden eti marine yapıp buzdolabında bekletiyoruz.
- Marine ederken sarımsak ve arpacık soğanları sarımsak ezicide eziyoruz. (büyük soğan ile yapacaksanız rendeleyebilirsiniz) tüm materyalleri karıştırıp eti ekliyoruz ve güzelce sosa bulayıp buzdolabına kaldırıyoruz.
- 3-4 saatte bir karıştırırsanız daha yeterli olur.
- Sac tenceresi var ise sac tenceresinde yoksa olağan tencerede yahut kapaklı tavada yapabilirsiniz.
- Sac tenceremizi ısıtıyoruz ve marine ettiğimiz etleri içine koyuyoruz. En küçük ocakta en kısık düzeyde kapağı kapalı bir biçimde denetim ederek kimi birtakım karıştırarak yaklaşık 40-45 dk pişiriyoruz.
- Tuzu en son etaba kadar eklemiyoruz.
- Etlerimizi denetim ediyoruz yumuşayınca küp küp doğradığımız biberleri ekleyip kavuruyoruz.
- Akabinde soyduğumuz sarımsak ve arpacık soğanları tüm tüm etlerin içine ekliyoruz. 10-15 dk kavuruyoruz.
- Sarımsak ve soğanlar da kavrulup yumuşayınca kürdan ile delikler açtığımız çeri domateslerimizi de ekliyoruz.
- Domatesleri fazlaca patlatmadan hafifçeçe karıştırıyoruz.
- Domateslerimizin de pişmelerini bekliyoruz.
- En son tuzunu ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Mümkünse yarım saat kapağını açmadan dinlendiriyoruz.
Afiyet olsun.