Kuzu Sac Kavurma

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Kuzu Sac Kavurma Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo kuzu kuşbaşı
  • 15-20 adet arpacık soğan
  • 10-15 diş sarımsak
  • 15-20 çeri domates
  • 2 adet kırmızı salçalık biber
  • 3-4 adet yeşil biber
  • Tuz
Et marinesi için:

  • 200 ml (1 su bardağı) zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı dağ kekiği (yoksa olağan kekik)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 6 diş sarımsak
  • 6 adet arpacık soğan
Kuzu Sac Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şayet mümkünse 1 gün öncesinden eti marine yapıp buzdolabında bekletiyoruz.
  2. Marine ederken sarımsak ve arpacık soğanları sarımsak ezicide eziyoruz. (büyük soğan ile yapacaksanız rendeleyebilirsiniz) tüm materyalleri karıştırıp eti ekliyoruz ve güzelce sosa bulayıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  3. 3-4 saatte bir karıştırırsanız daha yeterli olur.
  4. Sac tenceresi var ise sac tenceresinde yoksa olağan tencerede yahut kapaklı tavada yapabilirsiniz.
  5. Sac tenceremizi ısıtıyoruz ve marine ettiğimiz etleri içine koyuyoruz. En küçük ocakta en kısık düzeyde kapağı kapalı bir biçimde denetim ederek kimi birtakım karıştırarak yaklaşık 40-45 dk pişiriyoruz.
  6. Tuzu en son etaba kadar eklemiyoruz.
  7. Etlerimizi denetim ediyoruz yumuşayınca küp küp doğradığımız biberleri ekleyip kavuruyoruz.
  8. Akabinde soyduğumuz sarımsak ve arpacık soğanları tüm tüm etlerin içine ekliyoruz. 10-15 dk kavuruyoruz.
  9. Sarımsak ve soğanlar da kavrulup yumuşayınca kürdan ile delikler açtığımız çeri domateslerimizi de ekliyoruz.
  10. Domatesleri fazlaca patlatmadan hafifçeçe karıştırıyoruz.
  11. Domateslerimizin de pişmelerini bekliyoruz.
  12. En son tuzunu ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz.
  13. Mümkünse yarım saat kapağını açmadan dinlendiriyoruz.
    Afiyet olsun.
Kuzu Sac Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst