Labneli Somon

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Labneli Somon Tanımı İçin Materyaller

  • 400 gram fileto somon
  • 5 yemek kaşığı labne
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 tane limon
  • 1-2 yaprak marul
  • 1 yemek kaşığı balıkların üzerine tereyağı
  • 4 adet taze soğan
  • Defne yaprağı 3 adet balıkların üzerine
Labneli Somon Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda fırını 180 derece alıp önce ısıtın.
  2. Somonu borcama alıp tereyağı, tuz ve defne yaprağı ile birlikte 30 dk fırında pişirin. İsterseniz tavada da pişebilirsiniz.
  3. Labne sosu için;5 yemek süzme yoğurdun içerisine 3 yemek kaşığı labne koyup düzgünce karıştırın.
  4. Sunum.Marulları tabağa alıp, pişen somon balıkları marulların üzerine servis edin.
  5. daha sonra labne sosu görselde olduğu somonların üzerine kaşık sayesinde koyun.
  6. Üzerine taze soğanları yeşil olan kısımları serpiştirip. Afiyet olsun ????.
Labneli Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst