Lezzeti Damağınızda Kalacak Güveçte Püreli Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için;
Not EkleTanımı Yazdır
Afiyet olsun.
Salça yerine dilerseniz yazdan hazırladığınız domates sosuda ekleyebilirsiniz.
Lezzeti Damağınızda Kalacak Güveçte Püreli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet yumurta
- Maydanoz
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5 adet patates
- Yarım su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- Kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Lezzetli tarifemiz için öncelik olarak köftemizin tüm materyallerini yoğurma kabına alıp yoğuralım.
- Yoğurma süreci bittikten daha sonra buzdolabına dinlendirmek için üzerine streç örtüp kaldıralım.
- 1 saat dolapta dinlenen köftelerimizi çıkarıp fındık büyüklüğünde kesimlere ayırıp yuvarlayalım.
- Patates püremiz için patateslerimizi soyup küp küp doğrayıp haşlayalım.
- Haşlanan patateslerimizi suyundan ayırıp püre yapılacak malzemelerimi ekleyip blendırdan geçirelim.
- Patateslerimiz yeterlice ezildikten daha sonra güveç kaplarımıza eşit biçimde koyulam.
- Köftelerimizi geniş bir tavada kızartalım kızaran köftelerimizi tavadan alalım.
- Farklı bir tavada sosumuz için yağ ve salçayı kavuralım üzerine suyu ekleyip bir taşım kaynatalım.
- Üzerine kızaran köftelerimizide ekleyip 1 dk daha kaynatalım.
- Güveçteki pürelerimizin üzerine eşit ölçüde dağıtalım.
- Fırın tepsimize güveçlerimizi dizin.
- Son olarak kaşar peynirinide üzerine ekleyip 175 derece fırında kaşarlar eriyip yavaşça pembeleşinceye kadar kızartalım.
Afiyet olsun.
Salça yerine dilerseniz yazdan hazırladığınız domates sosuda ekleyebilirsiniz.
Lezzeti Damağınızda Kalacak Güveçte Püreli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı