Lokum Kıvamında Soslu Et

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Lokum Kıvamında Soslu Et Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana eti (Dilimlenmiş)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
Lokum Kıvamında Soslu Et Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Kolay pratik yapacağınız bir yemek.Fazla bir vaktinizi almayacak bu sebeple müddetten de tasarruf edeceğiz.

  1. Öncelikle etlerimizi yıkıyoruz ben yıkama taraftarıyım sizler tercih etmiyorsanız yıkamaya bilirsiniz.
  2. Etleri düdüklü tencereye alıyoruz yavaşça haşlıyoruz hayli pişirmeyin zira sosun ortasında de pişecek etlerin hayli dağılmasını istemeyiz.
  3. Ardından bir tavanın içine sıvı yağ ve salçayı alarak kavurun.
  4. Tuzunu ve baharatlarını ek edin.
  5. Üzerine etleri de ek ederek üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  6. Kısık ateşte pişirin ve ocağın altını kapatın. Hepsi bu kadar ben yanında patates püresi ile servis ettim sizler de bu türlü servis edebilirsiniz.
Lokum Kıvamında Soslu Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst