Lokum Üzere Kuzu İncik Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- ️4 adet kuzu incik
- ️2 adet orta uzunluk patates
- ️2 adet orta uzunluk havuç
- ️4 adet sarımsak
- ️1 adet soğan var ise arpacık soğan 6 7 adet
- ️3 yemek kaşığı sıvı sıvı yağ
- ️1 yemek kaşığı tereyağı
- ️Yarım limon suyu
- ️1 yemek kaşığı un
- ️1 çay kaşığı karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel mühürleme süreci yapacağız. Bunun için tavayı epeyce düzgün ısıtmamız lazım.
- Isınan tavaya sıvı yağ koyup yağ da ısınında tereyağı ekliyoruz ve tavayı elimize alıp çevirelim. Tereyağını yakmadan süratli erisin diye.
- Çabucak tavanın içine etleri ekliyoruz ve bu esnada tavanın ısısını düşürmüyoruz. Şayet ocağın altını kısarsanız etler suyunu salar.
- Etleri yüksek ateşte devamlı devamlı çevirerek mühürleyelim.
- daha sonra düdüklü tencereye alalım 3 bardak su ekleyerek kaynatalım.
- Olağan tencerede yapabilirsiniz.
- Etler pişince düdüklü den geniş yayvan bir tencereye aldım etleri isterseniz düdüklü de kalabilir.
- Üzerine 5 6 kesime ayrılmış patatesleri havucu ekliyoruz.
- Arpacık soğan var ise bütün yoksa olağan soğanı 4e bölelim.
- Sarımsakları bütün atalım, tuz karabiber ve limon ek edelim.
- Üzerine 1 yemek kaşığı unu suyla açıp, dökelim.
- Güzelce. hafifçeten karıştıralım ve sebzeler pişenede dek kaynatalım. Sıcak servis önerilir. Afiyet olsun ????????