Lokum Üzere Pişen Kemikli Et Hașlama

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Lokum Üzere Pişen Kemikli Et Hașlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 kg dana eti kemikli
  • 10-12 adet arpacık soğan
  • 1-2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için isterseniz

  • İnce kıyılmış maydanoz
Lokum Üzere Pişen Kemikli Et Hașlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda kemikli etlerimizi yıkayıp derin bir tencereye alalım.
  2. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip 40 ,45, dk etler pişine kadar pişirelim.
  3. Etin pişmesine nazaran müddeti değişebilir.
  4. Ara orta karıştıralım üzerine çıkan köpükleri alalım.
  5. Etimiz pişince süzelim tencereye tereyağını sıvı yağını ekleyip eritelim.
  6. Ayıklanmış arpacık soğanları havuçları patatesleri ek edip karıştıralım.
  7. 3 diş sarımsakları ekleyip bir iki cins daha kavuralım.
  8. daha sonra kemikli eti ve süzdüğümüz kemik suyunu tuzunu baharatlarını ekleyip 15-20 dk pişirelim.
  9. Etimiz kemikten ayrılıyorsa pişmiş demektir. Servis tabağına alınca isterseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Lokum Üzere Pişen Kemikli Et Hașlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst