Macar Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 800 gram kuşbaşı et
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 adet domates
- 2 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 1 su bardağı bezelye
- 6-7 diş sarımsak
- 1 su bardağı su
- Sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- Tuz
- Kara biber
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları yıkayıp alacalı soyuyoruz.
- Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz.
- Kızgın yağda sırasıyla patlıcan ve patatesi kızartıp kağıt havlu üzerine alıyoruz.
- Etimizi uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- hemen sonrasında tencerenin kapağı kapalı orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- ondan sonrasında sarımsakları soyup küçük küçük doğruyoruz.
- Domatesi küçük küçük doğrayıp etimize ek ediyoruz.
- 1 su bardağı bezelye tuz kara biber toz biber ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- 4-5 dk daha pişirdikten daha sonra kızartmış olduğumuz zerzevatları ekleyip karıştırıyoruz.
- 1 su bardağı su ekleyip 2-3 dk daha pişirip etimizi tepsiye alıp güzelce yayıyoruz.
- Beşamel sos için.Tereyağ uygun bir kaba alıyoruz un ekleyip ocakta yavaşça rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- 1. çabucak sonrasında süt ekleyip karıştırıyoruz tuz ve karabiber ekleyip yeniden karıştırıyoruz koyu olursa süt ekleyebilirsiniz.
- 3. Kaynadıktan daha sonra ocaktan alıp etimizi üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerine kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.