Mandalina Yatağında Palamut (Kokusuz)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Mandalina Yatağında Palamut (Kokusuz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet iri palamut
  • 2 adet mandalina
  • 2 adet soğan
  • 2 adet limon
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
Mandalina Yatağında Palamut (Kokusuz) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Dilimlenmiş palamutları buz ve tuzlu soğuk suya yatırıp 20 dk bekletiyoruz. Bu ortada soğanları piyaz doğrayıp yapışmaz tabanlı tencerenin tabanına yayıyoruz.
  2. Üzerine ince kıyılmış maydanozları ekliyoruz. Sudan çıkarıp kuruladığımız palamut dilimlerini tuz ve karabiberle ovalayıp tencereye diziyoruz.
  3. Kabuğunu soyduğumuz limon ve portakalları da balıkların üzerine diziyoruz.
  4. Yarım çay bardağı su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını da üzerine ekleyip orta ateşte 35 dk denetimli pişiriyoruz. Yiyen herkese bilhassa de çocuklarımıza afiyet olsun.
Mandalina Yatağında Palamut (Kokusuz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst