Mangal Tadında Fırında Tavuk But Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kilo kadar tavuk but
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1-2 adet rendelenmiş soğan
- 2-3 adet rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay bardağı kadar süt ve tuz
- Bir kaç tanede çeri domates
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk bacaklarındaki kenardaki kemiği kesip atalım (pişme esnasında o kısımdan kirli su çıkıyor ve yemeğin tadını bozuyor) Daha ayrıntılı görmek için instagramdaki bakabilirsiniz.
- Tavuklarımızı bu türlü hazırladıktan daha sonra baharatlarımızı bir kasede hazırlayıp tavukların üzerine dökelim ve elimizle güzelce yedirelim.
- Soslanan tavukları en az 1 saat kadar dolapta bekletelim.
- Tepsiye aldığımız tavukların üzerine çeri domatesleride yerleştirip fırın kağıdını serpip evvelde ısıtılmış 200° fırında yarım saat kadar pişirelim.
- ondan sonrasında kağıdı çıkartıp tavuklar güzelce kızarana kadar pişirmeye devam edelim.Afiyet olsun. Daha epey tanım için instagram hesabıma bakabilirsiniz.