Mangal Tadında Kanat Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kg kanat
- 2 büyük patates
- 2 soğan
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Tatlı toz biber
- Pul biber
- Kekik
- 4-5 diş sarımsak
Not EkleTanımı Yazdır
- Kanatların üzerine bıçak sayesinde 2-3 çizikler atalım. Bir kabın ortasında sos materyallerini hazırlayalım.
- Hazırlanan sosa tavukları katıp, harmanlayalım. Harmanlanan tavuğu buz dolabında 2 saat dinlendirelim.
- Dinlenen tavuğu yağlanmış tepsiye üst üste gelmeyecek bir biçimde güzelce dizelim.
- Patates ve soğanlarıda dilediğiniz biçimde dizip, tepsiye yerleştirin
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirelim.