Mantar Baby Patates Ve Et Tabağı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
.
Mantar Baby Patates Ve Et Tabağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 6 adet baby patates
- 300 gram mantar
- 500 gram dana kuşbaşı
- Biberiye
- 4 diş sarımsak
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Kekik
- Zeytin yağı
- Tereyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Eti zeytin yağı, 2 diş sarımsak rendesi, toz kırmızı biber ,pul biber ve biberiye ile güzelce karıştırıp 1 gece evvel marine edip buzdolabında bekletiyoruz şayet vakit yoksa 3-4 saatte kâfi.
- Isıttığımız tavaya eti atıyoruz ve kavuruyoruz yaklaşık 20 25 dk daha sonra etimiz pişiyor içine tuz atıp kenara alıyoruz.
- Temizlediğimiz mantarları tereyağı koyduğumuz tavaya alıyoruz güzelce kavuruyoruz.
- İçine tuz, kırmızı toz biber, pul biber ,kekik ve rende sarımsak koyuyoruz, güzelce kavuruyoruz. Suyunu çektiğinde altını kapatıyoruz.
- Son olarak soyduğumuz patatesleri yumuşayana kadar haşlıyoruz daha sonra suyunu süzüp ısıttığımız ve içine tereyağ koyduğumuz tavaya patatesleri ikiye bölüp içine atıyoruz .
- Üstüne pul biber, kırmızı toz biber, tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- daha sonra hepsini tabağa alıp menüyü tamamlıyoruz.
Mantar Baby Patates Ve Et Tabağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı