Mantarlı Et Sote

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana eti (Kuşbaşı doğranmış)
  • 1 adet büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 300 gram mantar
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 su bardağı sıcak su
Mantarlı Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tencerenin içine sıvı yağı döküp kızdırın, eti ek edin.
  2. Yüksek ateşte bir iki tıp karıştırın ve altını kısıp, kapağını kapatıp et suyunu salıp çekene kadar pişirin. Büsbütün suyunu çeken ete tereyağını ekleyin.
  3. Ardından soğan, sarımsak ve biberleri de ekleyip 4-5 dk soteleyin. Salçayı ekleyin ve karıştırın.
  4. Mantarlarıda ekleyip, biraz piştikten daha sonra doğramış olduğumuz domatesleri de ekleyelim.
  5. Baharatlarıda ekleyip, karıştırın. Bir su bardağı sıcak su ek edin ve kapağı kapalı biçimde 30-35 dk pişmeye bırakın.
Mantarlı Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst