Mantarlı Patates Yatağında Kuş Konmazlı Balık

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Mantarlı Patates Yatağında Kuş Konmazlı Balık Tanımı İçin Malzemeler

Patates püresi için

  • 2 adet patates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kuş konmaz
  • 1 adet palamut
  • 400 gram mantar
  • Sıvı yağ
Mantarlı Patates Yatağında Kuş Konmazlı Balık Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patatesleri soyalım küp küp doğrayıp haşlayalım piştikten daha sonra süzüp ezelim.
  2. Terayağ süt ve tuz ek edip karıştıralım pürüsüz bir kıvam aldıralım.
  3. Mantarları yıkayıp temizliyelim evvelinde ısınmış bir tavaya atalım suyunu salıp çektikten daha sonra terayağ ve tuz ek edip kavuralım.
  4. Kuşkonmazların kalın tarafını soyucak yardımı ile temizliyelim kaynar suya atıp 3-4 dk haşlayalım.
  5. hemen sonrasında sıcak bir tavaya alıp 2-3 dk soteliyelim.
  6. Palamutları temizleyip kılcıklarını çıkaralım az sıvı yağ eklediğimiz tavaya tuzlayıp alıyoruz alt üst kızartıyoruz.
  7. Bütün adımlar tamamlandıktan daha sonra yemeğimiz servise hazır herkese afiyet olsun.
Mantarlı Patates Yatağında Kuş Konmazlı Balık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst