Mantarlı Somon Balığı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Mantarlı Somon Balığı Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gr somon balığı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı balık baharatı
Balığı bulamak için;

  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
Sosu için;

  • 500 gram mantar
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema
Mantarlı Somon Balığı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Somonu dilimlere kesiyoruz.
  2. Baharatını ekliyoruz ve balığa güzelce yediriyoruz.
  3. Somonu evvel una, daha sonra yumurtaya ve son olarak da galeta ununa buluyoruz.
  4. Bir fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve 190 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
  5. Bir tencerede, doğranmış sarımsağı tereyağı ile soteleyoruz.
  6. Mantarları ince ince dilimleyip ekliyoruz.
  7. Pişirmeye devam ediyoruz ve kremayı ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Pişirdiğimiz somunun üstüne kremalı mantar sosu ek edip tabakta servis ediyoruz.
Mantarlı Somon Balığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst