Mardin Tava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo yarım yağlı kıyma
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 6 adet domates
- 5 adet yeşil biber
- 4 adet kapya biber
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm zerzevatları sırasıyla ince ince doğrayıp fırına süreceğimiz tepsi içine alıyoruz.
- En son içine kıymamızı da katalım.
- Sosunu hazırlamak için bir kase içine kekik ve tuz hariç tüm materyalleri su ve sağ ile karıştırıyor ve tepsiye aktarıyoruz .
- En son olarak da tuz ve kekiği de ekleyip yeterlice harmanlıyor ve tepsi üzerine seriyoruz.
- 180 derece de ısıtılmış fırınımıza üstünü kapatıp bir saat pişirmeye bırakıyoruz.