Mardin Yöresine İlişkin İçli Köfte Tanımı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Mardin Yöresine İlişkin İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;

  • 2 çorba kasesi köftelik bulgur
  • 1,5 çorba kasesi irmik
  • 1 yemek kaşığı tuz
Bulguru ıslamak için

  • 1,5 litre kaynar su
İçi için;

  • 500 gram kıyma
  • 8 adet orta uzunluk soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı toz kişniş
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Mardin Yöresine İlişkin İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle bulgurumuzu irmik ve tuzu bir leğene alıp üzerine kaynattığımız 1,5 litre suyu boşaltıp kapağını kapatalım ve en az 2 saat bekletelim.
  2. Hamurumuzu ne kadar bekletirsek kıvamı o kadar yeterli olur. (dağılmaz. ).
  3. İsterseniz bulgurunuzu akşamdan da ıslatabilirsiniz.
  4. Bekleme süremizde kıymamızı tencereye alıp orta ateşte topaklanmaması için karıştıralım.
  5. Kıymamız pişip yağını salana kadar kavuralım.
  6. O sırada ince ince kıydığımız soğanları kavrulan kıymamızı üzerine ekleyelim.
  7. Çabucak akabinde salça ve yağı da ekleyip 4-5 dakika kavuralım.
  8. daha sonrasında tuzu ve geri kalan baharatları ekleyip 2-3 dakika kadar da kavurup altını kapatalım.
  9. Ocağı kapattıktan daha sonra ince ince kıydığımız maydanozları da harcımıza ekleyelim.
  10. Harcın tadına bakıp eksik bir baharat var ise bu sırada ekleme yapabiliriz.
  11. Harcımıza soğumaya bırakıp hamurumuza geçelim.
  12. Hamurumuzu birbirini tutana kadar düzgünce yoğuralım. (yoğurma sırasında elimizi ıslatabiliriz. ).
  13. Yoğurduktan daha sonra hamurumuzdan bir top alıp elimizde yuvarlayıp içini ayup hamurun tutup tutmadığını denetim edelim.
  14. Hamurunuz kıvam aldıysa ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.
  15. Yaptığımız bezelerin tıpkı büyüklükte olduğuna dikkat edelim.
  16. Akabinde iç harcımızı da yanımıza alıp her bir bezenizin içini yapabildiğiniz kadar ince açıp içine bir tatlı kaşığı iç harçtan koyup ağzını kapatıp üçgen biçimini verelim.
  17. Tüm bezeleri bu türlü bitirelim.
  18. çabucak sonrasında içine 1 tatlı kaşığı tuz eklediğimiz tencere dolusu kaynamış suya 7-8 adet köftelerimizden atalım.
  19. Orta ateşte haşladığımız köfteler suyun üzerine çıkınca sudan çabucak alıp bir süzgece koyalım.
  20. İsterseniz bu türlü servis edebilirsiniz.böyle epey yavaşça oluyor.İsterseniz de çırpılmış yumurtaya batırıp yağda da kızartabilirsiniz.Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Mardin Yöresine İlişkin İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst