Mardin Yolu İçli Köfte (Kıteli)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Mardin Yolu İçli Köfte (Kıteli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg ince köftelik bulgur
  • 1 çorba kaşığı irmik
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Su
İç harcı için

  • 1 kg orta yağlı kıyma
  • 3 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
Mardin Yolu İçli Köfte (Kıteli) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Bismillahirrahmanirrahim.Merhabalar sevgili arkadaşlar bugün sizlerle mardin metodu içli köfte tanımını paylaşacağım.

  1. Öncelikle işe bulgurumuzu ıslamakla başlayalım, bunu nekadar erken yaparsak hamurumuz okadar hoş yoğrulur ve daha hoş olur. (ben içli köfte yapacağım gün erkenden bulgurumu ıslıyorum ve bi kenara alıyorum).
  2. Bulgurumuzu çiğ köfte leğeninde ılık suyla ıslatıp tuzunu atıyoruz üstünü örtüp iç harcını pişirmeye geçiyoruz.
  3. İç harç için evvela kıymayı tencereye alalım.
  4. Suyunu çekene kadar kavuralım.
  5. Üzerine ince doğradığımız soğanları ekleyip düzgünce kavuralım tencerenin kapağını kapatıp soğanlar pişeşene kadar orta ara karıştıralım.
  6. hemen sonrasında salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  7. Baharat ve tuzunu ekleyip.
  8. Altını kapatınca ince doğradığımız maydanozu ekleyelim ve karıştıralım.
  9. Pişen harcımızı bi kenera alıp soğutalım.
  10. Bu ortada bulgurumuzu yoğurmaya geçelim.
  11. Bulgurun üzerine yumurtayı kırıp irmiği ekleyelim.
  12. Elimizi ıslata ıslata yoğuralım.
  13. Ara orta açılıyormu diye denetim edelim.
  14. Kıvam alınca içli köfteleri açalım.
  15. Yumurtadan küçük modüller koparıp işaret parmağımızla bastırıp döndürerek açalım.
  16. Açma süreci bitince derin bir tencereye su dolduralım bir tatlı kaşığı tuz atıp ocağa alalım.
  17. Kaynayan suya köfteleri üçgen kısımları aşağı gelecek biçimde atalım.
  18. Köfteler pişince suyun yüzebir daha çıkacaktır.
  19. Haşlanan köfteleri süzgece alalım.
  20. sonrasındasında servis tabağına alıp üzerine kırmızı biberli yağ gezdirelim.Afiyet olsun:).
Mardin Adabı İçli Köfte (Kıteli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst