Marie Kondo, Pandemi Dağınıklığınızı Ortadan Kaldırmak İçin Burada – İsterseniz

Idealed

Active member
Marie Kondo’nun sadece evlerimizi değil, tüm hayatımızı düzenlememiz için büyük planları var. Ama son iki yılını amansız bir alışveriş çılgınlığıyla, evleri Peloton bisikletleri, ateş çukurları ve ekmek makineleriyle dolduran bir ülke, hala Bayan Kondo’nun minimalist temizlik markasının havasında mı?

Japon düzenleme gurusu kesinlikle böyle düşünüyor. Bu anı, erişimini ofis odalarına ve hatta kişisel banyo rutinlerine genişletmek için görüyor. Geçen yaz, Netflix’te yayınlanan üç bölümlük bir dizi olan “Kıvılcım Joy With Marie Kondo”da izleyiciler, Bayan Kondo’nun küçük işletme sahiplerini toplama yönteminin temel ilkesini benimsemeye ikna etmesini izledi: Size neşe getiren şeyleri saklayın ve gerisini atın. Şimdi okuyuculara yöntemlerini hayatlarının her alanında nasıl uygulayacaklarını gösteren son kitabı “Marie Kondo’nun Kurashi’si Evde”nin Kasım ayı çıkışına hazırlanıyor. Önerileri arasında: Gevşek bir şekilde “gülleri durdur ve kokla” anlamına gelen ve 4 milyon Instagram takipçisi için teşvik ettiği bir alıştırma olan “neşe tespiti” yapın.

Bir e-posta röportajında Bayan Kondo, “Ofise döndüğümüzde veya hibrit bir modelde yeni çalışma yöntemleri geliştirdiğimizde, neyin neşelendirdiğini düşünmek için şimdiden daha iyi bir zaman yok” dedi.

Bayan Kondo, adını bir fiile dönüştüren kaçak bir başarı olan 2014 tarihli “The Life-Changing Magic of Toping Up” adlı kitabıyla Amerikan bilincine girdi – çorap çekmecenizi “Kondo” ve bir tutamaç olsun senin hayatın üzerine. 2016 yılında, gömlekleri nasıl katlayacağınıza ve kişisel “güç noktanızı” nasıl bulacağınıza dair resimli bir rehber olan “Spark Joy”u yayınladığı yıl, Bayan Kondo, Amerikalıların zirveye ulaştığını ilan etti.

Çok erken konuşmuş olabilir. Geçtiğimiz iki yıl, tüketim dağının zirvesine yakın olmadığımızı gösterdi. Pandemi vurduğunda, Amerikalılar uzun süreli izolasyonlarını derhal evleri için bir şeyler satın alma fırsatına dönüştürdü. Küresel tedarik zincirindeki bir kırılma bile, artan gaz fiyatları ve enflasyon harcama dürtüsümüzü yavaşlatamadı. Alışverişi bir maraton sporuna dönüştüren zorluklar olarak nakliye gecikmelerini ve tedarik kıtlığını ele aldık: Kanepe için sekiz ay beklemek mi? Sorun yok. Bir Houzz anketine göre, ev yenileme harcamaları bu yıl dört yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Pandeminin en yüksek olduğu zamanlarda, sosyal yaşamların ve aktivitelerin sınırlı olduğu zamanlarda, alışveriş “muhtemelen birçok insanın yapabileceği ve gerçekten iyi hissettiren birkaç şeyden biriydi” diyor yönetmen Travis L. Osborne Seattle Kanıta Dayalı Tedavi Merkezleri’ndeki Anksiyete Merkezi’nden bana şunları söyledi: “Alışveriş ve tüketim davranışları pekiştiriyor. Beyin düzeyinde, iyi hissetmekle ilgili nörokimyasallar, bir şeyler satın aldığımızda açığa çıkıyor.”

Ve biz de bunu zevkle yaptık. Ama şimdi evlerimizin dışında yaşanan bir hayata geri döndüğümüze göre, Bayan Kondo, tüm bu Instant Pots’ların ve şişme havuzların bize artık çok fazla neşe getirmeyebileceğini hatırlatmak için burada.

“İnsanlar pandemi sırasında o sırada neşe saçan fazladan nesneler biriktirmiş olabilir” dedi. Ama şimdi, “İnsanlara neşe veren ve hayal ettiğiniz hayatı destekleyen nesneleri seçmelerini, artık size hizmet etmeyen nesnelere teşekkür etmelerini ve başka birine bağışlamalarını söylerdim.”

Büyük Amerikan pandemi temizliğine işaret edin. Geçen ay Martha Stewart, Bedford, NY’deki çiftliğinde iki günlük bir etiket satışı yaptı ve burada kendi eşyalarını sattı – çim mobilyaları, hasır sepetler, Noel süsleri ve bir Curbed muhabirine göre, 40 dolarlık dekoratif beton yapraklar. Etkinliğin biletleri 250 dolardan başladı. Edindikleri tüm eşyaları nereye koyacakları konusunda rehberlik arayan ev sahipleri, artık Netflix’in 1 Nisan’da yayınladığı “Get Organized with the Home Edit”in ikinci sezonuna ve Clea Shearer’ın şımarık ev organizasyonu ikilisinin yer aldığı ikinci sezonuna dönebilir. ve Joanna Teplin, aşırı doldurulmuş mutfak kilerini Instagram’a yakışır görüntülere dönüştürüyor.

New York City’deki Junkluggers’da işler bir yıl öncesine göre yüzde 30 arttı ve New Yorklular şirketi egzersiz ekipmanlarını, ayakta masaları ve masaları kaldırmaya çağırıyor. Daha pahalı ürünlerin gelmesini aylarca beklerken düşük kaliteli mobilyalar satın aldı. Junkluggers markasının sahibi olan ve insanların onu alıp götürmek için harekete geçmesine nadiren şaşıran Josh Cohen, Peloton bisikletlerini boşaltma hevesi karşısında şok oldu. “Artık hiçbir şeyin beni şaşırtmadığını söylüyorum, ama bu beni şaşırtan bir şeydi” dedi. “1.500 dolarlık bir egzersiz bisikletinden bahsediyorsun.”

Alışveriş yapmayı sevdiğimiz kadar, arınmayı da sevebiliriz. New Jersey’deki Centenary Üniversitesi’nde mutluluk çalışmaları yüksek lisans programının yeni yöneticisi Dr. Tal Ben-Shahar’a göre, dağınık bir evden değil, onu dağıtmaktan zevk alıyoruz. insanlar mutluluğu nesnelerden değil deneyimlerden alırlar. “Bir kez yapıldı mı, daha önce bitti, çok çabuk uyum sağlıyoruz” dedi. “Ama sevinci veren süreç, sonuç değil.”

Alışveriş bize arınmak için yeni şeyler verir, ama aynı zamanda Bayan Kondo’nun da çok iyi bildiği gibi, dağınıklık bize alışveriş yapma fırsatı verir. Konteyner Mağazasında bir dizi sepet, kutu ve bidon satıyor ve 14,99 dolara huzur mücevher kutusu eki veya 49,99 dolara sakin bir dosya kutusu gibi seçenekler sunuyor. Instagram sayfasında, takipçilerini örneğin bir aile fotoğrafıyla süslenmiş Marie Kondo markalı bir battaniyeye sarmaya teşvik ettiği Shutterfly ile ortaklıkları da dahil olmak üzere ortaklıklarını tanıtıyor.

Dağınıklık arayanlar da doğrudan Bayan Kondo’nun web sitesinden alışveriş yapabilirler. Örneğin 55 dolarlık Indigo Shibori Boya Kiti, neşe bulmak için bir fırsat olarak pazarlanıyor. Geleneksel bir kravat-ölme yöntemini öğrenmekten daha keyifli ne olabilir? Ama başka bir amaca hizmet ediyor: O çay havlularını bağlamayı bitirdiğinizde ve artık neşe getirmediğinde, atmanız gereken yeni malzemeniz var.

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun. Bizi Twitter’da takip edin: @nytrealestate.