Mersin Et Tantuni

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Mersin Et Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gr dana eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 adet küçük ekmek
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 çay kaşığı isot
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet domates
Mersin Et Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel etlerimizi minik minik doğrayalım.
  2. Etlerimizi bi tencerede haşlayalım.
  3. ondan sonrasında minik minik doğradığımız etleri tavanın içerisine alıp soteleyelim.
  4. Sotelenen etlerin üzerine tereyağını koyalım.
  5. ondan sonrasında baharatları ek edip kısık ateşte pişirelim.
  6. Diğer yandan soğanları söğüş biçiminde doğrayalım.
  7. Üzerine isotu dökelim.
  8. Yarım demet maydanozu da doğrayı güzelce karıştıralım.
  9. Domatesleride söğüş halinde doğrayalım.
  10. Ekmekleri ortadan kesip etlerin üzerine bastıralım.
  11. hafifçe yağlanan ekmeğin içerisine etleri, soğanı ve domatesi koyalım. Ve et tantunimiz hazır ???? deneyecek olanlara afiyet olsun ????????.
Mersin Et Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst