Mersin’in İncisi Tavuk Tantuni

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Mersin’in İncisi Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet sebit (Yufka ekmeği) yada lavaş
  • 2 kesim tavuk göğsü
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım bağ dan az maydanoz
  • Su (Tavuğu haşlamak için)
  • Tuz
  • Limon
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Kimyon
Mersin’in İncisi Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tavuk göğsünü ufak ufak modül olacak biçimde doğrayalım. Doğranan tavukları derin bir tencereye alıp, yağsız ve tuzsuz biçimde haşlayalım.
  2. Domatesleri küp küp doğrayın, kuru soğanı da ister piyazlık, ister yemeklik olacak biçimde doğrayın. Temizlenen maydanozları da ince ince kıyıp ,hepsini bir tabağa alalım.
  3. Yapışmaz bir tavaya bir ölçü sıvı yağ alıp kızdıralım. Akabinde yağa baharatları ekleyip yağda karıştıralım. Akabinde haşlanan tavukları yağa alıp ,güzelce kavuralım.
  4. Acısını ve baharat yoğunluğunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Bilhassa acı sevenler toz biberi bol koysun ki tantuni daha lezzetli oluyor.
  5. Tantuniyi genelde lavaşla yaparım. Lakin bu defa şebit(yufka ) ekmeği ile yaptım. Hazır lavaşlar epeyce kalın geliyor zira.
  6. Yufka ekmeğine sırayla kavrulan tavuk ????,domates ????, soğan ve maydanozu sıralayıp, yufkamızı dürüm yapıyoruz. Yanına buz üzere ayran, kırmızı lahana salatası ve ???? limon ile servis ediyoruz. Afiyet olsun ????
Mersin’in İncisi Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst