Mersin’in İncisi Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet sebit (Yufka ekmeği) yada lavaş
- 2 kesim tavuk göğsü
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- Yarım bağ dan az maydanoz
- Su (Tavuğu haşlamak için)
- Tuz
- Limon
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Kimyon
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuk göğsünü ufak ufak modül olacak biçimde doğrayalım. Doğranan tavukları derin bir tencereye alıp, yağsız ve tuzsuz biçimde haşlayalım.
- Domatesleri küp küp doğrayın, kuru soğanı da ister piyazlık, ister yemeklik olacak biçimde doğrayın. Temizlenen maydanozları da ince ince kıyıp ,hepsini bir tabağa alalım.
- Yapışmaz bir tavaya bir ölçü sıvı yağ alıp kızdıralım. Akabinde yağa baharatları ekleyip yağda karıştıralım. Akabinde haşlanan tavukları yağa alıp ,güzelce kavuralım.
- Acısını ve baharat yoğunluğunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Bilhassa acı sevenler toz biberi bol koysun ki tantuni daha lezzetli oluyor.
- Tantuniyi genelde lavaşla yaparım. Lakin bu defa şebit(yufka ) ekmeği ile yaptım. Hazır lavaşlar epeyce kalın geliyor zira.
- Yufka ekmeğine sırayla kavrulan tavuk ????,domates ????, soğan ve maydanozu sıralayıp, yufkamızı dürüm yapıyoruz. Yanına buz üzere ayran, kırmızı lahana salatası ve ???? limon ile servis ediyoruz. Afiyet olsun ????