Mesken Üretimi İskender Kebap

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Ev Üretimi İskender Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr dana döner
  • 1 adet bazlama
Üzerine dökmek için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Göz sonucu tuz
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • İsteğe bağlı biber ,domates
Ev Üretimi İskender Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bazlamaları küp küp doğrayıp tabaklara bölelim .
  2. sonrasındasında salça sosu için; tenceye yağ ve salçayı alıp kavuralım .
  3. Suyu ekleyip kaynatalım, yarısını ekmeklerin üzerine dökelim .
  4. Döneri ısıtıp bazlamaların üzerine yayalım.
  5. ondan sonrasında kalan sosu ve kızdırılmış tereyağ ek edip yanına yoğurtla servis edelim.
Ev Üretimi İskender Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst