Millet nedir 3 sınıf ?

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Millet Nedir?

Millet, bir toplumun yurttaslar tarafndan olusturulan bir siyasi birim olarak tanmlanr. Siyasi birim, ulke snrlar icinde, belli bir yonetim biciminde ve belli bir kultur icinde yasayan insanlar temsil eder. Milletler, ulkeye ait tum yurttaslarn ortak kulturunu paylasmasn saglamak icin kurulur.

Milletlerin yurttaslar, ekonomik, sosyal, politik ve kulturel acdan belli bir ortaklk paylasr. Ortaklk, ulkedeki tum yurttaslarn ortak haklarn ve odevlerini paylasmasn ve ulkedeki tum yurttaslarn siyasi, ekonomik ve kulturel ckarlarnn korunmasn saglar. Milletlerin yurttaslar ayn dil, etnik kokene, din ve yasama tarzna sahiptir.

Millet Nedir 3 Snf?

Milletler, genel olarak uc snfa ayrlr: uluslararas milletler, ulusal milletler ve etnik milletler. Uluslararas milletler, ulusal milletlerin ustunde bir statuye sahip olan milletlerdir. Uluslararas milletler, ulusal milletleri kapsayan ve belirli bir ulusal milletleri temsil eden uluslararas orgutlerin uyesidir. Uluslararas milletler, ulusal milletleri temsil eden uluslararas orgutler araclgyla haklarn koruyacak ve gelistirecek sekilde politik, ekonomik ve sosyal konularda tum yurttaslar arasnda ortaklk kurmay amaclamaktadr.

Uluslararas milletlerin otesinde, ulusal milletler ve etnik milletler de vardr. Ulusal milletler, kendi aralarnda belli bir ulkenin snrlar icinde yasayan ve ulkede yasal olarak tanmlanms olan milletlerdir. Ulusal milletler, kulturel ve dini kimliklerini koruma ve bu kimlikleri kullanma haklarna sahiptir. Ulusal milletler, ulkelerinin ekonomisini, politikasn ve sosyal hareketlerini yonetir.

Etnik milletler de, ulusal milletlerin snrlar icinde yasayan insanlarn olusturdugu milletlerdir. Etnik milletler, kendi aralarnda belirli bir etnik kokene, dil veya kultur tarzna sahip olan milletlerdir. Etnik milletler, ayn kulture ve dine sahip olmayan farkl etnik kokenlere sahip insanlarn ortak haklarn korumak icin kurulmustur. Etnik milletler, milletin kulturunu korumak ve gelistirmek icin cabalar.
 
Üst