Mis Üzere Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 100 gram iç yağ yahut tereyağı
- 1 su bardağı et suyu
- 500 gram dana kuşbaşı
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Düdüklü tencereyi ocağa alıyoruz.
- Ocağın altını açıp tencere ısınınca kuşbaşı etleri atıyoruz. Süratli hızlı karıştırıp mühürlüyoruz.
- Tüm etler mühürlenince iç yağını ekliyoruz.
- İç yağı büsbütün eriyince et suyunu ekleyip kaynayana kadar ağzı açık pişiriyoruz.
- Kaynayınca kapağını kapatıp en kısık ateşte 1 saat pişiriyoruz.
- 1 saat sonunda kapağını açıp tuzunu atıyoruz.
- Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyunu çekince biraz daha kavurup yanında pilav ve salatayla servis ediyoruz.