Mis Üzere Kavurma

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Mis Üzere Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram iç yağ yahut tereyağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • 500 gram dana kuşbaşı
  • Tuz
Mis Üzere Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Düdüklü tencereyi ocağa alıyoruz.
  2. Ocağın altını açıp tencere ısınınca kuşbaşı etleri atıyoruz. Süratli hızlı karıştırıp mühürlüyoruz.
  3. Tüm etler mühürlenince iç yağını ekliyoruz.
  4. İç yağı büsbütün eriyince et suyunu ekleyip kaynayana kadar ağzı açık pişiriyoruz.
  5. Kaynayınca kapağını kapatıp en kısık ateşte 1 saat pişiriyoruz.
  6. 1 saat sonunda kapağını açıp tuzunu atıyoruz.
  7. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  8. Suyunu çekince biraz daha kavurup yanında pilav ve salatayla servis ediyoruz.
Mis Üzere Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst