Mısır Unlu Çıtır Tavuk Baget Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5-6 tane tavuk baget
- 2-3 yemek kaşığı mısır unu
- Karabiber, pul biber ve yeteri ölçüde tuz
- 3-4 tane patates
- 1 su bardağı pirinç (bim’in efsane ithal pirinci)
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Sıvıyağ
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuk bagetleri haşlayalım, mısır unu, karabiber, pul biber ve tuzu karıştıralım bagetleri güzelce bulayalım ve kızartalım.
- Pilavın hazırlanışı; pirinçleri yıkayıp ılık suda 10 dakika bekletelim, mühletin sonunda pirinçlerin nişastasını çıkararak yıkayalım ve suyunu 10 dakika süzelim.
- Tereyağını eritip sıvı yağ ek edelim ve pirinçleri tane tane dökülene kadar kavuralım. Suyunu, var ise tavuk yahut et suyu ek edelim.
- Tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pişirelim.
- Piştikten daha sonra kapağın altına havlu kağıt koyup 10 dakika pilavı demlenmeye bırakalım.
- Patateslerin kabuğunu soyup uzun uzun doğrayıp kızartalım.
- Yemeğimiz hazır istediğimiz üzere hazırlayıp servis edelim.????afiyet olsun ????.