Mutancana Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram kuzu kol kuşbaşı
- 12 adet arpacık soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı teremyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı sıcak su
- 1/2 (yarım) çay bardağı kuru üzüm
- 5 adet kuru incir
- 5 adet kuru erik
- 1/2 (yarım) çay bardağı çiğ badem
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Önceden Isıttığınız tencereye teremyağını alın ve eritin. Zeytinyağını ve akabinde etleri ekleyip, düzgünce rengi dönene kadar kavurun.
- Etlerin her tarafı renk alınca arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyin. Etler suyunu çektikten daha sonra un ekleyin ve karıştırın.
- Unun kokusu çıkınca, akabinde suyu ekleyin ve tencerenin altını kısın. Kapağı kapalı bir biçimde pişirin. Pişip pişmediğini, soğanları çatalla delerek denetim edin.
- Önceden sıcak suda beklettiğim kuru üzümleri, erikleri, incirleri, bademleri, sumağı, balı ve tuzu ekleyin, yavaşça karıştırın.
- Kapağını kapatıp, kısık ateşte 1-2 dakika daha pişmesini bekleyin ve altını kapatıp, 15-25 dakika dinlenmeye bırakın.