Neden ‘Bir Amaca Yönelik Kuş Gözlemciliği’ Bu Baharda Yapmanız Gereken Şey

Idealed

Active member
Yabani otları kovalıyorum, serin, nemli toprakta sürünerek, sarımsaklı hardalın eşkıya yeşili rozetlerinin peşindeyim. 20 metre ötede, bir yas güvercini bir intikam gibi görünen bir diğerini takip ederken, başka bir tür kovalamaca sürüyor.

Toprak ve günler ısınan tek şey değil. Üreme mevsimi de öyle, kuşlar bana gösteriyor, her tür kendi zamanına ve tarzına göre.

Yakınlardaki bir erkek Kuzey kardinal yas güvercininden daha az saldırgandır. İnsan algısının süzgecinden geçirerek, şefkatli olarak tanımlanabilecek bir jestle, bir dişiye topraktan bir ayçiçeği çekirdeği sunar. Kabul eder.

Büyülendim. Ama bundan da öte, etrafımda dolaşan bu kur yapma davranışları ve diğer, daha incelikli olanlar beni harekete geçiriyor. Kuşların tuhaflıkları, resmi, amaçlı bir şekilde uyum sağlamak ve tanıklık etmek için bir çağrıdır.

Kırmızı gözlü bir vireo yuvası karakteristik olarak fincan şeklindedir ve çam iğneleriyle kaplıdır. Diğer malzemeler arasında huş ağacı kabuğu parçaları ve yaban arısı yuvasından kağıt bulunur. Kredi… Margaret Roach

Bu bahar, bahçıvanlık yaparken kuşları gelişigüzel izlemiyorum. New York Eyaleti’nin üçüncü Üreyen Kuş Atlası’nın bir parçası olarak gözlemlediğim ve paylaştığım üreme davranışlarını “Atlasing” yapıyorum. Diğer birçok eyaletteki paralel araştırmalar gibi, bu, koruma karar vericilerine kuş popülasyonları ve yerleri hakkında ihtiyaç duydukları bilgileri vermek için her 20 yılda bir yürütülen beş yıllık bir girişimdir.

Ve bahçıvanlar yardımcı olabilir.

Yönlendirme komitesi başkanı ve ömür boyu bahçıvan olan kuş bilimci Kathryn J. Schneider, “Avlusunda kızılgerdan yuvası olan herkes Atlas’a katkıda bulunabilir” dedi. “Bir amacı olan kuş gözlemciliği – korumaya katkıda bulunma şansı.”

Aynı zamanda kuşların yaşamları hakkında bilgi edinme, yol boyunca gözlem becerilerimizi geliştirme şansımızdır. Ve bahçeciliğin en iyi yanı bizi daha geniş dünyaya bağlama şekli değil mi?

New York Eyaleti başkanı Kathryn J. Schneider “Avlusunda kızılgerdan yuvası olan herkes Atlas’a katkıda bulunabilir” dedi. Damızlık Kuş Atlası yönetim kurulu. “Bir amacı olan kuş gözlemciliği – korumaya katkıda bulunma şansı.” Kredi… Ryan Mendelbaum

Üreyen Kuş Atlası Temelleri

Üreme kuş atlasları 1960’larda İngiltere’de ortaya çıkmıştır. Yaklaşık 245 kuş türünün ürediği New York Eyaleti, ilkini 1980-85 yıllarında gerçekleştirdi. Bazı bağışlarla federal yardımla finanse edilen mevcut proje 2020’de başladı, bu nedenle yolun yarısına yakın.

Anıtsal bir görevi daha yönetilebilir kılmak için incelenecek alan blok adı verilen parçalara bölünür. New York’ta bu, her biri yaklaşık dokuz mil karelik 5.710 alana denk geliyor.

Güncel Atlas’ın proje koordinatörü olan New York Doğal Miras Programı’ndan Julie Hart, Atlasing’in “öğrenme eğrisi olan farklı bir tür kuş gözlemciliği” olduğunu söylüyor.

Atlas web sitesine veya eBird uygulamasındaki ilgili sürüme baktığınızda, kuşları saymaya ve Cornell tarafından yönetilen portal eBird’de paylaşmak için listeler oluşturmaya alışmış olsanız bile, bunun gerçeğini çabucak anlarsınız. Ornitoloji Laboratuvarı ve dünya çapında yüz binlerce kuş gözlemcisi tarafından kullanılmaktadır. Listeler yaparken – 11 saka kuşu, altı beyaz boğazlı serçe, dört mavi alakarga – kuşların varlığı anahtar kriterdir.

Ancak Atlas sadece bir kişi sayısı değildir. Kağıt kontrol listeleri kullanmak yerine ilk kez bir eBird portalı aracılığıyla toplanan veriler, kuşların kim olduklarını ve hangi üreme davranışlarının yanı sıra herhangi bir gözlemin olağan zamanını ve nerede olduğunu içerir.

İki yas güvercini yan yana oturup birbirlerini eş olarak seçtiklerinin işaretidir. Kredi… Sue Barth

Dur, Bak, Dinle

“Atlasing, insanların kuşlar hakkında daha fazla dikkat çekmesini sağlıyor” dedi. onları gör. “Onları gerçekten izlemelisiniz – ‘Ah, bu bir ardıç kuşu’ değil, ne işe yarıyor.”

Bu amaçla, kaydedilen her girişi nitelendirmek için seçilebilecek 23 davranış kodu vardır.

Örneğin: C, kur yapma davranışı için. Kardinallerimi ve hedefini kovalayan o ısrarcı yas güvercini böyle işaretledim. Bir hafta sonra, P’yi çift olarak kontrol ettim (olduğu gibi, eşleşmişlerdi), iki güvercini yan yana gördüğümde, şaşkınlıkla ve neredeyse birbirlerinin başlarında ve boynunda tüyleri kemirirken gördüm.

Ayrıca ötücü kuş için devam eden birçok S vardır. Buna Mart ayının ikinci yarısında gelen ve kısa süre sonra ısrarla, durmaksızın kendi adını söylemeye başlayan erkek Doğu Phoebe de dahildir. (Ücretsiz Merlin uygulaması ve Audubon’dan bir diğeri, şarkı tanımlamaya yardımcı olabilir.) Daha melodik erken sesler arasında kardinal (kadın da şarkı söylüyor), mavi kuşlar ve Carolina çalıkuşu yer aldı.

Kedikuşları gibi, Amerikan ardıç kuşları yuva yerine her yolculuklarında tek bir dal değil, ağız dolusu yuva malzemesi taşırlar. Kredi… Sue Barth

gri kedi kuşunun bir şarkı yaptığı eksantrik seslendirmelere mi diyorsun? Acemi bir Atlas-er, Bayan Hart bana evet diyene kadar ömrüm yoktu. Ayrıca gagaları dal ve otlarla dolu kedi kuşlarını izlememi tavsiye etti. Amerikan ardıç kuşları gibi, yuva alanına tek bir dal değil, bir seferde ağız dolusu taşırlar. (Kod: CN, yuva malzemesini taşımak için. Ancak yuva yapma sürecinde bir kuş görülürse, yuva yapmak için NB kullanın.)

Bu tür manzaralar (veya yavrularını beslemek için yiyecek taşıyan yetişkinlerinki, CF olarak anılır), yeni komşularınızı tanımak için en iyi ipuçlarıdır.

Dr. Schneider “Kuşların nerede yuva yaptığını bulmaya çalışmak çok eğlenceli” dedi. “Ağız dolusu malzemeyle ya da daha sonra yemekle bir çalıya dalan o kedikuşunu görürsem, gidip oraya bakarım.”

Müstakbel anne babaların yuvalama malzemeleri taşıdığını görmek, aynı zamanda daha az titiz, gecikmiş bir bahar temizliğinin ekolojik değerinin fazladan bir doğrulaması gibi geliyor. Son zamanlarda, bahçıvanlara, yararlı böcekleri ve içlerinde kışlayan diğer eklembacaklıları desteklemek için sonbaharda “yaprakları bırakmaları” ve çok yıllık bitkilerin bahar kesimini geciktirmeleri veya atlamaları tavsiye ediliyor.

Yaprak çöpünde daha fazla hayatta kalan böcekler, özellikle tercih edilen bebek maması olan güve tırtıllarıyla, çoğu en azından kısmen böcek öldürücü olan ötücü kuşlar için iyi bir haberdir. Ama şimdi, bahçe “enkazı” uçup, fidanlıklara dönüştürülürken, uygulama sanki istenmeyen bir ikramiye alıyormuş gibi. (İşte kuş dostu bir bahçe yapmak için bazı ek ipuçları.)

Kuzey kardinallerinin büyüleyici bir üreme davranışında, erkek dişiyi sunar. bir tohum. Chickadees, baştankara ve beyaz göğüslü sıvacı kuşu da kur besleme gösterebilir. Kredi… Debbie van Zyl

Rüya Evi İçin Alışveriş

Kuşevlerinde ve diğer boşluklarda dağınık, ince dallarla doldurulmuş yuvaları olan bu küçük geveze çalıkuşları söz konusu olduğunda, her şey emlakla ilgilidir. Ve birçoğu, dedi Bayan Hart.

Bir bölge talep eden erkekler, bir dişiyi cezbetmek için bir değil birkaç kukla veya deneme yuvası başlatır, o da sadece ona değil, önerilen yerlerden birine evet der ve daha sonra tamamlar.

“Bir ev için alışveriş yapmak gibi: Çok şey görüyorsun, sonra hangisini en çok sevdiğine karar veriyorsun” dedi Dr. Schneider. “Ah, bir yuva buldum” diye düşünebilirsiniz ve o zaman yuvayı inşa ettikleri yer orası değil.”

Ev çitleri NB koduyla işaretlenmez, bu nedenle Atlas yönergeleri açıklanır. Aynı şekilde, yerleşmeden önce birden fazla olasılığı kazabilen boşluklu yuvalayıcılar olan ağaçkakanlar için NB yoktur.

Bayan Hart’ın ikamet ettiği Albany bölgesinde, “ağaçkakanlar çoğunlukla sezon için eşleşti” dedi. Ama önce, “süper agresif” olarak nitelendirdiği kış sonu dövüş aşaması vardı.

“Bu, neredeyse bir ağaç gövdesinin karşıt taraflarında oynanan bir saklambaç oyunu gibi,” dedi, “kimin dişi olduğunu görmek için savaşmak.” Tüyler, bir kuş onları bir rakipten çektiği için kelimenin tam anlamıyla uçabilir.

Yuvada bir yas güvercini. Yas güvercinleri yaygın bir arka bahçe kuşudur ve erkeklerin, sonunda çiftleşme ve yuvalama umuduyla erken ilkbaharda dişileri kovaladığı görülebilir. Kredi… Ryan Mendelbaum

Özür dilerim, Sevgili Ağaç Kırlangıç

Çok geçmeden, bir yas güvercini, mavi alakarga veya kardinal yuvasını AÇIK (işgal edilen yuva için) ve sonra KD (ile yuvalar) olarak işaretleme şansım olmasını umuyorum. yumurtalar) ve yavrularını besleyen kuşları gözlemlemek (FY). Ve her şey yolunda giderse, FL ile bitirmek için (son zamanlardaki yeni başlayanlar için).

Onlarca yıllık üreme mevsimlerinden, birini A ile işaretlemek için en az bir şansın olacağını biliyorum – ve mükemmellik için değil, heyecanlı davranışlar için. Bu kod, endişeli bir ebeveynin yuvaya yaklaşan bir avcıya verdiği yanıtı not eder. Bu baharın ilerleyen saatlerinde, kompost yığınına giden en kısa yol boyunca kötü bir şekilde yerleştirilmiş bir yuva kutusunda bu yılki ağaç kırlangıcı tarafından bombalanacak ve cıvıldayacağım.

Bir sinek kuşunun kur gösterisini tanır mıydınız? Bayan Hart, “Bu, devasa, hızlı hareket eden bir figür-8 uçuş ekranı,” dedi. Erkekler kendi cıvıl cıvıl seslerini çıkarırken, genellikle bir besleyicinin yanında gösteriş yapacaklardır.

Sizin göremediğiniz şeylerden de bazı çıkarımlar yapılabilir. Örneğin, şu anda hiçbir saka kuşu yuva malzemesi taşımamaktadır veya başka üreme davranışları sergilememektedir. Bunlar, yuva astarı olarak kullanılan deve dikeninin yaz mevsiminde mevcudiyeti ile örtüşmek için daha sonra üreyen bir istisnadır.

Bunların hepsi her bahar bahçede gözümün önündeydi ve ben biraz ayrıntıya girdim. Ama Atlas maceram sayesinde daha fazla parçayı bir araya getiriyorum, odaklandım ve enerji verdim. değerli bir şey yapma fikriyle.

Bunu bir düşünün, Phoebe yuvasını verandanızın çıkıntısının altına kurarken veya bir erkek sarı ötleğen şöyle şarkı söylüyor: Önümüzdeki 20 yıl boyunca, şu anda katkıda bulunduğumuz şey bilim adamları için mevcut en güncel bilgiler olacak. ve politika yapıcılar yararlanacak.

“Atlas katkıları benden daha uzun yaşayacak,” dedi Dr. Schneider, “bundan çok sonra eyalette korumaya rehberlik ediyor.”

Margaret Roach, web sitesi ve podcast A Way to Garden ve aynı adlı bir kitabın yaratıcısıdır.

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun. Bizi Twitter’da takip edin: @nytrealestate.