Nefis Anne Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı soğuk su
- Bir tutam tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Pulbiber
- Kimyon
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanımızı rondodan geçirip düzgünce ufalayalım.
- Kıymamızı uygun bi kaba alıp su ve zeytinyağ hariç bütün gereçleri dökelim üzerine.
- Güzelce yoğuralım kıymamızı en son suyu da döküp bir süre daha düzgünce yoğuralım.
- Hazır olduktan daha sonra birkaç saat kadar buzdolabında bekletelim.
- Pişirmedilk evvelce güzelce şekillendirelim.
- Derin bir kaba yağımızı alarak altlı üstlü üzerleri kızarsan kadar kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.