Nefis Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Nefis Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- Yarım kilo dana sote
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber (boyu uzundu)
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan yemeklik doğranır ve 5 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile sotelenir.
- daha sonrasında biberler ile biraz daha kavrulur, akabinde salça kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Üstlerine kuşbaşılık doğranmış olan etler ek edilir.
- Önce yüksek daha sonra düşük ateşle etler suyunu salıp geri çekene kadar pişirilir.
- İhtiyaca nazaran sıcak su eklenir ve bir tatlı kaşığı tuz ek edilir.
- Son olarak 1 yemek kaşığı tereyağı ile karıştırılır ve dinlendirilir.
Nefis Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı