Nefis Köfteli İskender Kebap Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
#köftelikebap.
Nefis Köfteli İskender Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 500 gram kıyma
- 1 orta uzunluk soğan ( suyu sıkılacak kullanılmayacak)
- 1 çay bardağı galeta unu (ufalanmış bayat ekmek olabilir )
- Tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- et döner lezzeti için lütfen baharat ölçüsüne sadık kalın
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1-2 adet tırnak pide
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı domates püresi
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- Domates,biber
- Yoğurt
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıyma, soğan, galeta unu ve baharatlar yoğurma kabına alınır.
- Azar azar su eği ile hayli âlâ yoğurarak köfte hazırlanır.
- Gerekirse ölçüden çok su eği yapabilirsiniz. Macun kıvamında olmalı köfte harcımız.
- Vakit var ise en az 2 saat buzdolabında dinlendirilir. Süreyi uzun tutmak lezzeti arttıracaktır.
- Tereyağ ve ayçiçek yağı sos tenceresine alınır.
- Salça eklenir, eriyip açılana kadar karıştırılır.
- Üzerine domates sos eklenir.
- Tuz ve karabiber eklenir.
- Kullandığınız salça kıvamı ve püre kıvamı tesirler. Şayet akışkan kıvamda değilse denetimli su eği ile kıvam ayarlanır.
- Pide küp küp doğranır ve tavada yavaşça kuruyan kadar ısıtılır.
- Köfteler ayçiçek yağında kızartılır.
- Kalan yağda biber ve domatesleri de yavaşça kızartılır.
- Servis tabağına pideler koyulur.
- Üzeri domates sos ile ıslatılır.
- Köfte ve sebzeler dizilir.
- Kızdırılmış tereyağ hazırlanan kebap üzerine dökülür ve servis edilir.
Nefis Köfteli İskender Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı