.NET 9.0'daki yenilikler [1]: Yeni blog serisinin başlangıcı

Womanne

Member

1. .NET 9.0'daki yenilikler [1]: Yeni blog serisinin başlangıcı

Bu yazıyla .NET 9.0'daki yeni blog serisine başlıyorum. Geçen yıl .NET 8.0'da olduğu gibi, .NET 9.0'ın yeniliklerini birkaç küçük makalede sunacağım.

Duyuru

Dr. Holger Schwichtenberg, 53 tanınmış uzmanıyla danışmanlık, eğitim ve yazılım geliştirme yoluyla çok sayıda orta ve büyük ölçekli şirketi destekleyen www.IT-Visions.de uzman ağının teknik direktörüdür. Çok sayıda ulusal ve uluslararası konferansa katılımı, 90'dan fazla uzmanlık kitabı ve 1.500'den fazla uzmanlık makalesi sayesinde Holger Schwichtenberg, .NET ve web teknolojileri konusunda Almanya'nın en tanınmış uzmanlarından biridir.

.NET 9.0, 12 Kasım 2024'teki indirme sayfasında ücretsiz olarak kullanıma sunuldu. .NET 9.0 için geliştiricilerin Visual Studio 2022 geliştirme ortamının en az sürüm 17.12'ye ihtiyacı var.

.NET 9.0 son 12 aydır geliştirilme aşamasındadır. O zamandan bu yana Microsoft, geliştirici Haberler için rapor ettiğim yedi önizleme sürümünü ve iki sürüm adayı sürümünü yayımladı.

Resmi ad

.NET 6.0/C# 10.0 ve .NET 7.0/C# 11.0'ın yanı sıra .NET 8.0/C# 12.0'da olduğu gibi, Microsoft bazı yerlerde “.0” içermeyen (.NET 9/C# 13) ve “.0″ içeren bir gösterim kullanır ” ” diğerlerinde” (.NET 9.0/C# 13.0). İndirme sayfasında belirtildiği gibi sürekli olarak “.0” yazımını kullanacağım.

İndirme sayfası (11 Aralık 2024 itibarıyla) sürekli olarak .NET 9.0 gösterimini kullanıyor

(Resim: Microsoft)

Blog serisinin içeriği

Dizim önümüzdeki haftalarda ve aylarda .NET 9.0'ın bu yönlerini ele alacak:

• C# 13.0 programlama dilinde yeni dil özellikleri
  • .NET 9.0'daki Yazılım Geliştirme Kiti'ndeki (SDK) yeni özellikler
  • .NET 9.0 sınıf kitaplığında yeni ve geliştirilmiş sınıflar:
Blog serisinin hedefleri

Katkılarım belgelerin yerini alma veya bunların yerine geçme iddiasında değildir. Okuyucular makalelerimi, bir yeniliğin kendi kullanım durumları için anlamlı olup olmadığına karar vermede ilham kaynağı olarak görebilir ve daha sonra ona daha yakından bakmak isteyebilir.

Dizideki makaleleri haftalık olarak yayınlanmasını sağlayacak kadar önceden yazacağım. Ancak editoryal zorluklar nedeniyle bir hafta boyunca makale yayınlanamayabilir.

(Ben)