Kasım 2023'te yayımlanan önceki sürüm 8.0, 36 aylık destek aldı ve bu nedenle Kasım 2026'ya kadar güncellemeleri almaya devam edecek olsa da Microsoft, .NET 9.0 için 18 aylık bir süre için, yani yalnızca Mayıs 2026 A'ya kadar güncellemeler ve teknik destek sunuyor. .
Duyuru
Dr. Holger Schwichtenberg, 53 tanınmış uzmanıyla danışmanlık, eğitim ve yazılım geliştirme yoluyla çok sayıda orta ve büyük ölçekli şirketi destekleyen www.IT-Visions.de uzman ağının teknik direktörüdür. Çok sayıda ulusal ve uluslararası konferansa katılımı, 90'dan fazla uzmanlık kitabı ve 1.500'den fazla uzmanlık makalesi sayesinde Holger Schwichtenberg, .NET ve web teknolojileri konusunda Almanya'nın en tanınmış uzmanlarından biridir.
Modern .NET'e yönelik destek döngüleri söz konusu olduğunda Microsoft, STS ve LTS sürümlerini birbirinden ayırır.
(Resim: Microsoft)
Microsoft tarafından yayımlanan ve .NET SDK'nın parçası olmayan bazı .NET NuGet paketlerinin farklı destek ilkeleri vardır.
Bu, aşağıdaki paket ailelerini etkiler:
Microsoft, .NET platform uzantılarına yönelik farklı desteği açıklıyor.
(Ben)
Duyuru
Dr. Holger Schwichtenberg, 53 tanınmış uzmanıyla danışmanlık, eğitim ve yazılım geliştirme yoluyla çok sayıda orta ve büyük ölçekli şirketi destekleyen www.IT-Visions.de uzman ağının teknik direktörüdür. Çok sayıda ulusal ve uluslararası konferansa katılımı, 90'dan fazla uzmanlık kitabı ve 1.500'den fazla uzmanlık makalesi sayesinde Holger Schwichtenberg, .NET ve web teknolojileri konusunda Almanya'nın en tanınmış uzmanlarından biridir.
Modern .NET'e yönelik destek döngüleri söz konusu olduğunda Microsoft, STS ve LTS sürümlerini birbirinden ayırır.
Microsoft tarafından yayımlanan ve .NET SDK'nın parçası olmayan bazı .NET NuGet paketlerinin farklı destek ilkeleri vardır.
Bu, aşağıdaki paket ailelerini etkiler:
- Microsoft.Extensions.Http.Resilience ve Microsoft.Extensions.Telemetry gibi Extensions.*
- AspNetCore.*, Microsoft.AspNetCore.Testing ve Microsoft.AspNetCore.Diagnostics.Middleware gibi
- Her ay yeni bir minör sürüm çıkabilir (9.1, 9.2, 9.3, …).
- Her zaman yalnızca en son sürüm için destek vardır.
- Microsoft anlamsal sürüm oluşturma kurallarına sıkı sıkıya uymaz.
Microsoft, .NET platform uzantılarına yönelik farklı desteği açıklıyor.
(Ben)