NVIDIA Ekran Kartları ve Yazılımlarla Neler Yapılabilir?

Epiclife

Member
NVIDIA Türkiye Pazarlama ve Bağlantı Müdürü Can Us, bölüme ait değerli değerlendirmelerde bulundu. Yaptığı açıklamalarda dünya genelinde 110 milyondan fazla kişinin dijital tasarım üzerinde çalıştığından bahseden Us, NVIDIA olarak tüm bu dijital sanatkarlara takviye verdiklerini söylemiş oldu.

NVIDIA olarak donanım alanında RTX ekran kartına sahip Studio platformuna dahil dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarla, yazılım alanında geliştirdiğimiz NVIDIA Broadcast, Omniverse ve Canvas üzere fiyatsız programların yanı sıra 110’dan fazla uygulamaya sağladığımız RTX’e has yeteneklerle, yaratıcılığa dair tüm çalışmalarda sıradışı bir sürat ve verimlilik sunuyoruz.” tabirlerini kullanan Can Us, yaptığı açıklamayla her insanın dikkatini çekmiş oldu. Pekala tüm bunlar ne demek oluyordu?

NVIDIA, dijital tasarımcılara nasıl takviye oluyor?


NVIDIA’nın ekran kartlarının ultra kuvvetli olduğu aslına bakarsanız herkes tarafınca bilinen bir gerçek. Şirket bugün, görüntü oyun bölümünün oyun kurucusu durumunda. Ayrıyeten yalnızca görüntü oyun kesimi değil, 3d tasarımlar, render alma, mimari görselleştirme, fotoğraf ve görüntü düzenleme bölümü de NVIDIA’dan güç alıyor. Pekala bunlar nasıl mümkün oluyor? Bu haberimizde, NVIDIA’nın dijital tasarımcılara sunduğu eser ve hizmetlerden bahsedeceğiz.

“NVIDIA Studio” sertifikalı bilgisayarlar, profesyonellerin vazgeçilmezi haline geldi!


NVIDIA, 2019 yılında değerli bir karar aldı ve NVIDIA Studio isimli bir platform kurdu. Bu platformun emeli, NVIDIA ekran kartlarının gücünü profesyonellere ulaştırmaktı. Yapılan çalışmalar ile içerik üreticiler için özel olarak optimize edilmiş “NVIDIA Studio” sertifikalı bilgisayarlar üretilmesini sağlayan şirket, işin yazılım tarafına da ağırlaştı. NVIDIA Studio sertifikasına sahip bilgisayarlar, bugün 110’dan fazla profesyonel yazılımda GPU hızlandırma desteği sunuyor ve işleri hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor.

Peki NVIDIA, hangi uygulamalarda GPU hızlandırma dayanağı veriyor?

NVIDIA Canvas:



NVIDIA Canvas, GPU hızlandırma takviyesi verilen en değerli yazılımlardan bir tanesi. Üstte da gördüğünüz üzere pek sıradan çizimleri profesyonel hale getirmeye yarayan uygulama, ihtilal niteliğindeki yapay zeka modeli ile ekranı gerçek vakitli olarak dolduruyor. Bir malzemeyi değiştirmek, kar tanelerini çime dönüştürmek ve tüm manzarayı bir kış manziçinden tropik bir cennete dönüştürmek mümkün hale gelirken sonsuz sayıda yaratıcı olasılıkları sunuluyor. NVIDIA Canvas, manzarayı tam olarak muhtaçlık duyulan biçimde özelleştirmeyi sağlıyor. Canvas, bir fotoğrafın görünümünü ve hissini değiştiren dokuz tarza ve gökyüzünden dağlara, ırmaktan taşa kadar değişen yirmi farklı gerece sahip. Elementleri başka tutmak için farklı katmanlar boyanabiliyor. Sıfırdan başlanabiliyor yahut örnek sahnelerden birinden ilham alınabiliyor. Ülkü imgeyi oluşturduktan daha sonra Adobe Photoshop‘a aktarma da yapılabiliyor. bu biçimdece görsel geliştirmeye devam edilebiliyor.

NVIDIA Broadcast:


NVIDIA Broadcast, her odayı bir profesyonel bir stüdyoya dönüştürüyor. Yapay zekayla geliştirilmiş ses ve görüntü ile canlı yayınlar, sesli sohbetler ve görüntü konferans görüşmeler bir üst düzeye taşınıyor. Yüksek klavye sesi, rahatsız edici mikrofon paraziti, gürültülü çalışan PC fanları ve art plan yankısı, NVIDIA Broadcast’in sunduğu Parazitlenmeyi ve Oda Yankısını Giderme özelliği yardımıyla bir tuşla ortadan kaldırılıyor. Kullanıcılar sessiz bir ortam bulmak zorunda kalmadan yayın yaparken, çalışanlar online toplantılara her yerden iştirak gösterebiliyorlar.

Blender:


Blender; modelleme, animasyon, render ve simülasyon için fiyatsız ve açık kaynaklı olarak sunulan bir üç boyutlu içerik oluşturma paketidir. Blender, RTX GPU’larına özel donanım ışını izleme ve yapay zeka tabanlı gürültü giderme özelliği ile daha da hızlandırılmış GPU özellikli bir yol izleyici olan Blender Cycles’ı içeriyor. Yapılan güzelleştirmelerle karmaşık yüksek doğruluklu dizaynlar, dakikalar yerine saniyeler arasında oluşturulabiliyor.

Adobe Premiere Pro:


Dünyadaki görüntülerin yaklaşık yüzde 60’ı telefonlardan izleniyor. İnsanların % 90’ı bu aygıtları dikey modda kullanıyor. Toplumsal medya platformları, ekran randımanını en üst seviyeye çıkarmak hedefiyle görüntüler için “portre görünüm” oranlarını giderek daha fazla benimsiyor. Fakat birden fazla görüntü kamera, görüntüyü yatay en uzunluk oranında yakalıyor. Bu, görüntü editörlerinin görüntülerini manuel olarak kırpmalarını gerektiriyor. Bu dönüşümü otomatikleştirmek ise büyük bir vakit tasarrufu sağlıyor.

Adobe Premiere Pro, GPU hızlandırmalı bir yapay zeka özelliğini piyasaya sürerek, bunu mümkün kıldı. Bir görüntüdeki birincil mevzuyu tanımlamak ve izlemek için Adobe Sensei AI kullanan yazılım, görüntü içeriğini farklı en uzunluk oranları için makul bir daha boyutlandırıyor. NVIDIA RTX GPU’ları, CPU’lardan %400 daha hızlı performans sunuyor. Yeni Auto Reframe özelliği ile görüntü editörleri görüntülerini toplumsal medya için her zamankinden daha süratli hazırlayabiliyorlar.

Adobe Lighroom ve Photoshop:


Adobe Photoshop Lightroom Classic CC, önde gelen görüntü düzenleme yazılımları içinde yer alıyor. Ham kamera formatlarıyla kullanıldığında, fotoğrafçılara beyaz nokta, pozlama, renk ve ton üzere bir imgeye rastgele bir ziyan vermeyecek taraflarını değiştirerek çarpıcı bir biçimde güzelleştirme imkanı veriyor. Adobe Lightroom, imgeleri imaj alanında düzenlerken ve görüntülerken GPU hızlanmasını kullanmış olsa da Lightroom artık detayları geliştirmek, çözünürlüğü artırmak ve otomatik husus ve gökyüzü maskelemesi sağlamak için GPU hızlandırılmış yapay zeka gücünden yararlanıyor.

Adobe’deki mühendisler, Sensei AI’den yararlanarak ham belge eklentisinin sorunlu alanlarına odaklanan RAW imgeleri demozik hale getirmek için bir hudut ağı oluşturdu. Lightroom AI özellikleri, bu hudut ağını kullanarak ham belgeleri işlemek için RTX Tensör Çekirdeklerinden yararlanıyor. Üstün Resolution ve Enhance Details fonksiyonunu kullanırken, sonuç, klasik enterpolasyon usulünü kullanarak yepyeni RAW belgesinden mümkün olandan daha fazla manzara detayı çıkarma yeteneğidir. Select Subject ve Select Sky akıllı AI maskeleme fonksiyonları kullanıcılara süratli bir biçimde son derece rafine maskeler oluşturma imkanı sunarken, yerelleştirilmiş imaj ayarlarının uygulanmasını kolaylaştırıyor.

NVIDIA Omniverse:


Her yere entegre olmaya başlayan Metaverse uygulamaları, içerik oluşturan sanatçılardan, sanal dünyalarda eğitilmiş yapay zekalar oluşturan geliştiricilere yahut endüstriyel süreçlerinin dijital ikiz simülasyonlarını inşa eden işletmelere kadar, herkes için kıymetli fırsatlar sunuyor.

Evrensel Sahne Açıklamasına (USD) dayalı genişletilebilir bir platform olan NVIDIA Omniverse, bireylerin ve grupların özel üç boyutlu boru sınırları oluşturmalarını ve büyük ölçekli sanal dünyaları her zamankinden daha süratli simüle etmelerini sağlıyor. NVIDIA Omniverse sadece karmaşık üç boyutlu iş akışlarını hızlandırmakla kalmayıp, hem de fikirlerin ve inovasyonun bir daha sonraki sonunu görselleştirmek, simüle etmek ve kodlamak için de orijinal formüller sağlıyor. Üstelik ışın izleme, yapay zeka ve hesaplama üzere karmaşık teknolojileri üç boyutlu boru çizgilerine entegre etmenin artık bir maliyeti de yok.

İşte NVIDIA, tüm bu hizmetler ile dijital tasarımcılara yardımcı oluyor. Şirketin çalışmaları sürdükçe, dala olan katkıları da artacak gibi görünüyor…
 
Üst