Ödemiş Köfte Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 600 kilogram kıyma
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- Yarım çay bardağı su
- Kimyon
- Tuz
- Tereyağı
- Toz kırmızı biber
- Yarım ekmek
- Domates
- Maydanoz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymayı yoğurma kabımıza alalım.
- İrmiği rendelenmiş soğanı ve öteki gereçleri ek edip,yoğuralım.
- Yaptığımız köfte harcını çöp şişte parmak biçimini vererek buzdolabında en az bir saat kadar dinlendirin.
- Granit ızgara tavada ekmekleri sonrasındasında sırasıyla domatesleri, biberleri, en son köfteleri kızartalım.
- Köfteleri kızartırken tabanı tutuşmasın diye biraz yağ kullanabiliriz.
- sonrasındasında, pişmiş olan köfteleri şişten çıkartın.
- Tereyağını ve toz biberi tavaya alıp eritelim.
- Ekmekleri bu karışımda alt üst çevirelim ve servis tabağımıza alalım.
- Birebir tereyağlı karışıma köfteleri alalım ve köfteleri yağlı sosa bulandırıp pişmelerini bekleyelim.
- Ekmeklerimizi küp küp epey ince olmayacak biçimde doğrayalım.
- Servis tabağının en altına kestiğimiz ekmekleri koyalım, üstüne pişirdiğimiz köfteleri koyalım.
- Yanına da domates ve biberleri koyalım. Afiyet olsun.