Harika Sunumuyla Saksı Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet bostan patlıcan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 350 gram dana kıyma
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet soğan
- 3 adet biber
- 2 adet domates
- 1 çay bardağı sıcak su
- Kimyon
- Nane
- Tuz
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanların baş kısımlarını kesiyoruz.
- İkiye bölüp üzerlerini fırça sayesinde zeytinyağıyla yağlıyoruz.
- 200 derecelik önce ısıtılmış fırında yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Bu sırada kıymalı harcı hazırlıyoruz.
- Zeytinyağ eklediğimiz tavaya küp küp doğranmış soğanları, küçük küçük doğranmış biberleri ekleyip kavuruyoruz.
- Kıymayı da ekledikten daha sonra biraz daha kavuruyoruz.
- Domatesleri de küp küp doğrayıp ekledikten daha sonra salçayı, baharatları ve sıcak suyu ek edip pişiriyoruz.
- Yumuşayan patlıcanları fırında çıkarıyoruz.
- Çatal yada kaşık sayesinde içlerini oyuyoruz(içlerini kıymetlendirmek ismine buzluğa atabilir yada salatasını yapabilirsiniz) kıymalı harçla içlerini dolduruyoruz.
- İnce ince dilimlediğimiz domatesleri üzerlerine kapak biçimini vererek kapatıyoruz. Salçayı sıcak suyla ezerek üzerlerine gezdirip fansız ayarda 15-20 dk kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan daha sonra servis tabağına alıyoruz. Tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.