Orman Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar iyi günler diliyorum.Harika bir kebap tanımı vermek istiyorum. Kesinlikle bilinen bir yemek fakat her insanın soğan doğrayışı farklıdır derler ya ????.
- 500 gram dana kuşbaşı et
- 1 adet rendelenmiş domates
- 2 adet patates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Sıvı yağ
- 2 – 2.5 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Tuz
- 2 adet defne yaprağı
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar iyi günler diliyorum.Harika bir kebap tanımı vermek istiyorum. Kesinlikle bilinen bir yemek fakat her insanın soğan doğrayışı farklıdır derler ya ????.
- ilk vakit içinderda etlerimizi tencereye alalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- daha sonrasında sıvı yağı, tereyağı, yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsakları ve defne yaprağını tencereye alalım ve kavuralım.
- Domates ve salçaları da ek ettikten daha sonra bir kaç dakika daha kavuralım. Ve sıcak suyu ek edip bir saat civarı etler yumuşayana kadar denetimli bir biçimde pişirelim.
- Etler pişerken patatesi küp küp doğranıp biraz tuz serpelim ve yağda kızartalım.
- Yumuşayan etlerin suyunu ortada denetim edelim. Azaldığında ortada sıcak su ek edebilirsiniz.
- En son kademede kızarttığımız patatesleri, tuz ve karabiberi ek edelim ve 10 dakika kadar daha pişirip ocağı kapatalım. Afiyet olsun.