Patates Çanağında Misket Köfte (Videolu)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Patates Çanağında Misket Köfte Tanımı İçin Gereçler

• 3 adet patates
  • 1 adet havuç
Köftesi için

• 200 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı kurutulmuş ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
Sosu için

• 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
Patates Çanağında Misket Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle misket köfteyi yoğurmakla işe başlayalım. Yoğurma tepsisine kıymayı alalım.
  2. Üzerine rendelediğimiz kuru soğanı, kuru ekmek içini, baharatlarını ve yumurtayı ek edip tüm materyaller birbiriyle özdeşleşince kadar 10 dakika yoğuralım.
  3. Küçük misket büyüklüğünde modüller kopararak yuvarlayalım. Bunları dinlenmeye alalım.
  4. Patatesin kabuğunu soyup ikiye bölelim. Çay kaşığı yardımı ile yahut oyacak ile patatesin içini çıkaralım.
  5. Havucun kabuğunu soyup, minik minik keselim.
  6. Tavaya kızartmak için yağ koyalım. Evvel patatesi çevirerek yavaşça kızartalım. Havuçları da kızartalım.
  7. Kızartma yağına en son misket köfteleri koyarak çevire çevire kızartalım.
  8. Ben patates çanağıma yalnızca havuç ve misket köfte koydum. Siz dilediğinizi koyabilirsiniz. Meskende ne var ise. Bezelyede hoş yakışır.
  9. Patates çanaklarını fırın kabına alalım. İçini misket ve havuçla dolduralım. Sizler patatesi biraz daha iri seçebilirsiniz. Benim elimin altında ufak patates vardı. Size göstermek için bu patatesleri kullandım.
  10. Kaseye salçayı, sıcak suyu ve baharatları ek edip fırın kabına yarısına gelecek biçimde boşaltalım.
  11. Evvelce ısıtılan 200 derecelik fırında 15 dakika pişirelim. Müddet sonunda çanaklarımızı servis tabağına alalım. Yanında yoğurtlu makarna ile şahane bir iftar sofrası sizi bekliyor. Yapacak olan herkese afiyet olsun ????.
Patates Çanağında Misket Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı