Patates Çanağında Misket Köfte Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet patates
- 1 adet havuç
- 200 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı kurutulmuş ekmek içi
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle misket köfteyi yoğurmakla işe başlayalım. Yoğurma tepsisine kıymayı alalım.
- Üzerine rendelediğimiz kuru soğanı, kuru ekmek içini, baharatlarını ve yumurtayı ek edip tüm materyaller birbiriyle özdeşleşince kadar 10 dakika yoğuralım.
- Küçük misket büyüklüğünde modüller kopararak yuvarlayalım. Bunları dinlenmeye alalım.
- Patatesin kabuğunu soyup ikiye bölelim. Çay kaşığı yardımı ile yahut oyacak ile patatesin içini çıkaralım.
- Havucun kabuğunu soyup, minik minik keselim.
- Tavaya kızartmak için yağ koyalım. Evvel patatesi çevirerek yavaşça kızartalım. Havuçları da kızartalım.
- Kızartma yağına en son misket köfteleri koyarak çevire çevire kızartalım.
- Ben patates çanağıma yalnızca havuç ve misket köfte koydum. Siz dilediğinizi koyabilirsiniz. Meskende ne var ise. Bezelyede hoş yakışır.
- Patates çanaklarını fırın kabına alalım. İçini misket ve havuçla dolduralım. Sizler patatesi biraz daha iri seçebilirsiniz. Benim elimin altında ufak patates vardı. Size göstermek için bu patatesleri kullandım.
- Kaseye salçayı, sıcak suyu ve baharatları ek edip fırın kabına yarısına gelecek biçimde boşaltalım.
- Evvelce ısıtılan 200 derecelik fırında 15 dakika pişirelim. Müddet sonunda çanaklarımızı servis tabağına alalım. Yanında yoğurtlu makarna ile şahane bir iftar sofrası sizi bekliyor. Yapacak olan herkese afiyet olsun ????.