Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kilo kıyma
- 1 kg patates
- 1 büyük uzunluk soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 rendelenmiş domates
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar peyniri rendesi
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce patateslerimizi yuvarlak yuvarlak fazlaca kalın olmayacak biçimde kesiyoruz. Az sıvı yağ, tuz, karabiber ekleyip fırında yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Kıymalı sosumuz için sıvı yağda soğanları ve yeşil biberi kavuruyoruz.
- Kıymamızı da ekleyip kavuruyoruz.
- hemen sonrasında salça, domates ve baharatlarımızı da ekleyip pişiriyoruz.
- Beşamel sosumuz için tereyağda unumuzu kavuruyoruz.
- Sütümüzü de ekleyip göz göz olana kadar daima karıştırıyoruz.
- En son tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
- Yumuşayan patateslerimizin üstüne kıymalı sosumuzu ekliyoruz.
- Onun üzerine de beşamel sosumuzu ekliyoruz.
- Son olarak kaşar peyniri rendesini de ekleyip önce ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.