Patates Püre Eşliğinde Kremalı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- ️500 gram tavuk göğsü (küp doğranmış)
- ️250 gram mantar (dilimlenmiş)
- ️2 adet soğan
- 1 diş sarımsak (küçük küçük doğranmış)
- ️1 yemek kaşığı domates salçası
- ️250 ml krema
- ️2 çay kaşığı vegeta yahut tuz
- ️1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- ️5 adet yumru patates (doğranmış)
- ️1 yemek kaşığı tereyağı
- ️1/4 (çeyrek) ml süt
- ️Biraz tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri haşlayıp ezin.
- Süt, tereyağı ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Tavuk küplerini bir tavada tereyağ ile kavurun.
- Tavukları tavadan alıp birebir tavada soğan ve sarımsağı soteleyin.
- Mantarları ekleyip bir arada soteleyin.
- Domates salçası ekleyin.
- Bir paket krema ve baharatları ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kısık ateşte pişirin.
- Patates püresi ile servis yapın.