Patates Püreli Beşamel Soslu Tavuk Efsane Lezzet

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Patates Püreli Beşamel Soslu Tavuk Efsane Lezzet Tanımı İçin Materyaller

Patates püresi için;

  • 4 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Beşamel sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
Tavuklu sote için;

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 kavanoz garnitür
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
Üzerine;

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Püreli Beşamel Soslu Tavuk Efsane Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri suda haşlayalım. Patates ezici ile pişmiş patatesleri ezelim, içine 1 yemek kaşığı tereyağı ek edelim, karıştıralım. Tuz, karabiber, yarım çay bardağı süt ek edip, yine karıştıralım. Borcama patates püresini yayalım.
  2. Tavukları kuşbaşı doğradıktan daha sonra tencereye az sıvı yağ koyup kavuralım. Tavukları piştikten daha sonra. Baharatları ve garnitürü ek edip, 2-3 dakika daha pişirip altını kapatalım. Patates püresinin üzerine yayalım.
  3. Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı eritip 2 yemek kaşığı un ek edip, kavuralım unu. daha sonradan yavaş yavaş su ve sütü ek edelim daima karıştırarak topaklanmasın diye tuzu da ek edip, altını kapatalım. Sosumuzu tavukların üzerine yayalım.
  4. En son rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip, önce 200 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarsan kadar pişirelim.
  5. Fırından çıktıktan daha sonra çabucak kesmeyin dağılır, 5-10 dk dinlendikten daha sonra rahatlıkla kesip servis edebilirsiniz.
Patates Püreli Beşamel Soslu Tavuk Efsane Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst