Patates Püresi Yatağında Ballı Tavuk

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Patates Püresi Yatağında Ballı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 500gram tavuk göğsü
  • 5 adet sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 2 tatlı kaşığı bal
Patates püresi için;

  • 4 adet patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 75 gram rendelenmiş kasar
Patates Püresi Yatağında Ballı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Evet gelelim tanımımıza arkadaşlar. Sarımsakları ufak ufak kesip, tavamıza alalım üzerine küp küp kestiğimiz tavukları ekleyip, kavurmaya devam edelim.
  2. 10 dk daha sonra balımızı, sirkemizi ve soya sosumuzu ekleyip, kısık ateşe alalım, sos köpürdükçe kaynadıkça tavuklara tadı daha da geçecek:)
  3. Patates püresi ortasında patateslerimizi evvel haşlayalım daha sonra bir kaba alıp, güzelce ezelim, içine baharatlarımızı, sütümüzü ekleyip uygunca ezip kıvamına getirelim ve en son kaşarımızı ekleyelim.
  4. 180 derece fırında 10 dk pişirelim, yeniden tadına doyamayacaksınız
    🙂
    Kesinlikle youtube kanalıma ve başka pratiktariflerime göz atın:)
Patates Püresi Yatağında Ballı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst