Patates Püresinde Marineli Tavuk Tanımı İçin Materyaller
Patates püresi için;
Not EkleTanımı Yazdır
Patates püresi için;
- 4-5 adet patates
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 500gr kadar tavuk bonfile
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı nane
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel patatesleri soyup küp küp doğrayın.
- Üzerini geçen suda kaynatın ve haşlayın.
- Derin bir kapta kaşar peyniri rendesini, sütü, tuzu, karabiberi ve bir kaşık tereyağını karıştırın.
- Haşlanmış patatesleri bu kaba koyup, uygunca ezerek özdeşleştirin.
- Öbür bir derin kapta küçük küçük doğradığınız tavuklara öteki tüm gereçleri karıştırarak tavukların marine olması için en az yarım saat buzdolabında bekletin.
- Mümkünse yanmaz tavaya, pişirmeye başlamak için sıvı yağı koyun.
- Buzdolabında beklettiğiniz tavuğu tavaya dökün.
- Listede belirtilen baharatları ekleyin. Çevire çevire pişirin. Tavuklar suyunu salıp, çekince piştiğini anlarsınız.
- Tabağın tabanına patates püresini yayın ve üzerine tavuklardan bir ölçü bırakın.
- Şayet kaldıysa tavuğun tabanındaki yağı sos üzere üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.