Patates Yatağında Kașarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
????.
Patates Yatağında Kașarlı Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kg kuşbaşı et
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber, pul biber, tuz
- 2 adet domates
- 1 bardak sıcak su
- 1 kg patates
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı su
- Bir fiske tuz
- 2 su bardağı endelenmiş kaşar peyniri
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda patateslerin kabuklarını soyup yıkayalım, istediğiniz biçimde doğrayıp su eklediğimiz tencereye alıp hașlayalım .
- Tavaya kuş başı etleri alalım, üzerine bir su bardağı suyu ek edip suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte ağır ağır pişirelim .
- sonrasındasında üzerine küp küp doğranmış kuru soğanı ,sarımsağını ek edip kavuralım .
- Biberleride ince ince doğrayıp ek edelim.
- Ardından kabukları soyulmuş domatesleri ve salçayı baharatlarını ekleyip bir iki dakika daha kavuralım.
- Üzerine bir su bardağı su ekleyip pişirelim ve ocaktan alalım .
- Hașlanan patatesleri süzüp derin bir kaba alalım, üzerine bir çay kaşığı karabiber tuz ek edip eziciyle yahut çatalla düzgünce ezelim.
- Kiremit kaplara eșit bir biçimde bölelim.
- Üzerini kaşıkla düzeltelim, öncesinden pişirdiğimiz et soteden iki üç yemek kaşığı alıp patateslerin üzerine ek edip kaşıkla yayalım.
- sonrasındasında rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
- Küçük bir tavaya 1yemek kaşığı sıvı yağ ,bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyip kavuralım.
- Üzerine bir su bardağı suyu ekleyip kaynatalım ,kaynayan sosu et sotenin üzerine gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15-20 dk üzeri kızarana kadar pişirelim sıcak sıcak servis edelim afiyetler olsun.
Patates Yatağında Kașarlı Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı