Patatesli Kaşarlı Fırında Et Sote (Kesinlikle Denenmesi Gereken Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 400 gram dana incik eti
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tane orta uzunluk soğan
- 2 adet yeşil biber
- 4 diş sarımsak
- 3 adet orta uzunluk domates
- 2 adet orta uzunluk patates
- Yarımşar çay kaşığı karabiber, kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- Kaşar peyniri
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyalım, üzerine etleri koyup evvel ocağın altını 10 dk yüksek derecede açtım. Etler suyunu salınca yarım saat kısık ateşte ortada karıştırarak pişirdim. daha sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyerek 1 saat daha pişirdim.
- hemen sonrasında sırayla soğan ve sarımsakları ekle, 5 dakika karıştırarak harmanla. daha sonra patates, biber, domates ve baharatları ve 1 su bardağı daha sıcak su ekleyerek karıştırmadan kısık ateşte yarım saat daha pişirdim.
- daha sonra üzerine patatesleri gelecek biçimde fırın tepsisine yemeği boşalttım ve fırında üzeri kızarıncaya kadar 180 derecede pişirdim.
- En son üzerine kaşarları koyup 5 dk daha sonra fırından çıkardım ve yemeğimiz hazır