Patetes Püresi Çanağında Fırında Köfte Tanımı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Patetes Püresi Çanağında Fırında Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet orta uzunluk patates (haşlanmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
Köftesi için :

  • 400 gram kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 6 kısım maydanoz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı galete unu yoksa bayat ekmek içi
Sosu için :

  • Yeterince sıvı yağ
  • 1 ,5 yemek kaşığı salça
Üzeri için :

  • 250 gram kaşar peynir( rendelenmiş )
Patetes Püresi Çanağında Fırında Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patatesler yıkanıp kabukları soyulup küp, küp, doğranır daha çabuk pişsin uygun bir tencereye alınıp üzerine gereğince su katıp haşlanır.
  2. Haşlanan patatesin içine tereyağı katılır sıcağıyle erisin.
  3. Ilınınca püre haline getirilir.
  4. Yumurta, baharatlar, rendelenmiş soğan, tuz, ek edilir yoğrulur, ince kıyılmış maydanozlar da ek edilir orta uzunluk portakal büyüklüğünde toplar yapılır.
  5. Uygun bir kapta 1 yemek kaşığı salça gereğince sıvı yağ katıp kavrulur salça kokusu gidene kadar.
  6. Üzerine 300 ml su eklenir kaynatılır fırın tepsisine dökülür azıcık ayrılır köftelerin üzerine dökmek için.
  7. Yuvarlanan top püreler fırın tepsisine aralıklarla dizilir bardağın alt kısmı yağlanıp toplara bastırılır çanaklar yapılır.
  8. Köfte materyalleri karıştırılır yoğrulur, elimizle biraz bastırılır.
  9. Çanakların oyulan kısımlarına farklı, başka konur kalan salçalı sosu üzerlerine gezdirip 180 derece fırına verilir.
  10. Pişmesine yakın rendelenen kaşar peynirleri üzerlerine çokça konur kızarana kadar pişirilir servis yapılır afiyet olsun????.
Patetes Püresi Çanağında Fırında Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst