Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Köfte harcı için;
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte harcı için;
- 500 gram kıyma
- 2 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı galeta unu
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- 4 adet patlıcan
- 4 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 4 kaşık domates rendesi
- 3 diş sarımsak
- 2 su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte için tüm materyalleri yoğurup köftelerimize yuvarlak hal veriyoruz.
- Patlıcanları yıkayıp 1 parmak genişliğinde yuvarlak yuvarlak dilimliyoruz. Acısının çıkması için yarım saat suda bekletiyoruz.
- Fırın tepsisine 2 patlıcan 1 köfte olacak biçimde diziyoruz.
- Patlıcan ve köftelerin üzerine fırça yardımı ile zeytinyağ sürüyoruz. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında köfteler güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
- Bir tavada salçamızı zeytinyağın da kavuruyoruz ve sarımsakları doğruyoruz. (ben taze sarımsak kullandım) domates rendesini ekleyip pişiriyoruz.
- Piştikten daha sonra suyu ekleyip uygunca kaynanana kadar pişiriyoruz.
- Kızaran köftelerimizin üzerine salçalı sosumuzu döküp, dilimlediğimiz biberleri diziyoruz.
- 10 dk daha pişirip fırını kapatıyoruz.
- Kapattıktan daha sonra yemeğin kendini düzgünce çekmesi için 15 dk fırında bekletiyoruz. çabucak sonrasında servis ediyoruz.Afiyet olsun ????.