Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 tane patlıcan
- 1 tane soğan
- 1 diş sarımsak
- 200 gram kıyma
- 3 tane biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tane domates
- Tuz
- Karabiber çay kaşığı ucu kadar
- Kırmızı toz biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce patlıcanları 4 e bölüyoruz, isterseniz 2 ye bölün tercih sizin, daha sonra kızartın yağını süzgeçte süzün iç harcı hazırlayana kadar.
- Kıymanızı tencereye alın suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Yağ ekleyin soğanları biberi sarımsakları atarak kavurun. Ölünce peşinden salçaları birlikte kavurun.
- daha sonra olarak tuz ve baharatları atın.
- Borcama yağı süzülen patlıcanları alın.
- Üzerine kıymalı harcı ekleyin.
- 1 kase sıcak suya 1 kaşık salçalı suyu gezdirin.
- 180 derecede 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.