Patlıcan Yatağında Soğanlı Fellah Köftesi

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Patlıcan Yatağında Soğanlı Fellah Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

Patlıcan için;

  • 5 orta uzunluk patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Köftesi için;

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 büyük uzunluk yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;

  • 2 orta uzunluk soğan
  • var ise 1 kavanoz kışlık domates sosu
  • Yoksa 4 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı acı biber
Patlıcan Yatağında Soğanlı Fellah Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle patlıcanları yıkayıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 150 derecelik fırında 25-30 dk pişirin. Çatal batırdığınızda içine çöküyorsa pişmiş demektir.
  2. Ardından soğutup, kabuğunu soyun ve bıçak ile ince ince kıyın. ondan sonrasında tavaya unu, terayağı ile kavurduktan daha sonra sütü ekleyip, beşamel sos yöntemi pişirip, patlıcanları üzerine ekleyin. Son olarak karabiber ve tuz ekledikten daha sonra altını kapatın.
  3. Köftesi için iki su bardağı kısırlık bulguru haşlanması için uygun bir kaba alalım. Üzerine sıcak suyu ekleyerek kapağını kapatalım.
  4. Bulgurlarımız şiştikten daha sonra üzerine başka tüm materyalleri ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Başka bir tepsiye yavaşça un serperek yuvarlak yuvarlak yaptığımız fellah köftelerini serçe parmağımızla ortasını bastırarak tepsiye dizelim.
  5. Bir yandan da büyükçe bir tencereye su koyarak suyu haşlayalım. Hazırladığımız köfteleri suyun içine atarak 15-20 dakika pişirelim.
  6. Pişen köfteleri süzgeç sayesinde süzerek soğumaya alalım. Akabinde sosu için büyükçe bir tavaya soğanları jülyen formunda doğrayıp, yağda sararana dek kavuralım.
  7. Üstüne var ise kışlık domates sosundan bir kavanoz, yoksa 4 adet domatesi rendeden geçirerek tekrar soğanlarla birlikte kavuralım. 1 diş sarımsak ve salçasını da ekleyelim.
  8. Bir taşım kaynadıktan daha sonra haşlanan köfteleri de ekleyerek güzelce kavuralım. 5-6 dk kavrulan köfteler hazır. Servis yapacağınız kaba evvel patlıcanı ve sonrasındasında üzerine köfteleri koyarak servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ????.
Patlıcan Yatağında Soğanlı Fellah Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst