Pideli Köfte

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Pideli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 700 gram orta yağlı dana kıyma(içine istenirse 250 gramı kuzu kıyma da olabilir)
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 çay bardağından galeta unu
  • 1 çay bardağından soğuk su
  • 1 çay kaşığı doluca karbonat
  • 1 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 dolu çay kaşığı karabiber
  • 1 dolu çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1-2 adet yuvarlak pide ekmek
Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve gereğince kaynar su (sulu akışkan kıvamda sos olacak)
  • 100 gram eritilmiş tereyağ kızdırılıp en üste kaşık kaşık çokça dökülecek
Garnitür olarak:

  • Yeşil biber
  • Domates (közlenmiş olarak)
Pideli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Merhaba ????.İlk evvel köfteyi hazırlayalım.
  2. Yoğurma kabı içerisine, kıymayı, tüm baharatları, karbonatı ve galeta ununu koyup elde karışana dek biraz yoğuralım.
  3. daha sonra üzerine suyunu ek edelim yoğurmaya devam edelim.
  4. Son olarak robotta püre halinde çekilip, süzgeçte kalan soğan posasını ekleyip yine uygunca yoğuralım.
  5. Tadını denetim edip, üzerini kapatalım 1 saat kesinlikle buzdolabında dinlendirelim.
  6. Süre sonunda, kıymadan minik modüller koparıp avuç ortasında yuvarlayarak oval forma getirip hepsini hazırda biriktirelim.
  7. daha sonra ellerimize sıvı yağ damlatıp avuç içlerimizi yağlayalım.
  8. Köftelere basa basa,, hayli incecik olacak biçimde yassı oval formda köfteler yapalım ve tümünü bitirelim.
  9. Izgara tavasını yağ koymadan ocağa alalım. Düzgünce kızdıralım.
  10. Isınan tavanın ısısını biraz düşürelim (ortadan biraz yüksek olsun) köfteleri tavaya dizip gerili önlü kısacık müddette çabucak kızarıyorlar.
  11. Koyu renk aldırmadan biraz kızarınca çabucak tabağa çıkaralım.
  12. Servis tabaklarımız içine ince küçük olacak biçimde pide ekmek doğrayalım üzerlerine salçalı sos gezdirelim köfteleri dizelim.
  13. yine salçalı sos gezdirelim ve en üstede kızmış tereyağ döküp sıcağı ile yanında közlenmiş biber domates ile servis edelim.Afiyet şeker olsun.
Pideli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst